Netanyahu'ya sosyal mesafeli yolsuzluk protestosu!

İsrail'de korona virüsü salgınına rağmen Başbakan Benyamin Netanyahu'ya karşı yolsuzluk protestoları sürüyor. Tel Aviv'de yaklaşık 2 bin kişi, sosyal mesafe kurallarına uyarak Rabin Meydanı'nı doldurdu. Eylemciler, yolsuzlukla suçlanan Netanyahu'nun yeni hükümette başbakan olmaması için çağrı yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü nedeniyle sıkı tedbirlerin alındığı ama protesto gösterilerinin yasaklanmadığı İsrail'de, yüzlerce kişi Başbakan Benyamin Netanyahu'ya karşı sokağa döküldü. Hakkındaki yolsuzluk suçlamaları nedeniyle Netanyahu'nun başbakan olmamasını isteyen eylemciler, sosyal mesafe kuralına uyarak iki metre arayla durdukları bir gösteri düzenledi.

MEYDANI DOLDURDULAR

Yüzlerinde maskeleriyle biraraya gelen eylemciler, Tel Aviv'deki Rabin Meydanı'nı iki metre arayla durarak doldurdu. 'Demokrasiyi kurtarın' adı verilen eylemde, son seçimden sonra koalisyon hükümeti kurmaya çalışan Netanyahu'nun başbakan olmaması çağrısı yapıldı.

Göstericiler, Netanyahu'nun hükümetine dahil etmeye çalıştığı eski genelkurmay başkanı Benny Gantz ve partisi Mavi-Beyaz Hareketi'ne, koalisyona katılmama çağrısı yaptı.

İsrail'de hiçbir partinin hükümet kuracak oranda oy kazanamadığı üç seçimin ardından, Netanyahu yaklaşık bir yıldır devam eden siyasi krizi Gantz'ın partisiyle bir koalisyon kurarak atlatmaya çalışıyor. Seçim sürecinde 'temiz' bir hükümet için kampanya yapan ve adı yolsuzluklara karışan Netanyahu ile ortaklık yapmayacağını söyleyen Gantz ise korona virüsü krizi nedeniyle bu vaadinden geri adım atabileceğinin sinyalini vermişti.

İsrail'de korona virüsü nedeniyle 172 kişi hayatını kaybetti. Toplam vaka sayısı ise 13 bin. Ülkedeki kısmi sokağa çıkma yasağında birçok işyeri kapandı; işsizlik oranı da yaklaşık yüzde 26'ya çıktı. Bazı kısıtlamalar ise cumartesi gününden bu yana hafifletildi. (DIŞ HABERLER)