Trump'tan 'taciz eden' İran gemilerine 'vur' emri

ABD ile İran arasındaki gerilim, iki ülkenin de korona virüsünden çok ağır etkilenmesine rağmen sürüyor. ABD Başkanı Donald Trump, 'Amerikan donanmasını taciz eden İran gemilerine ateş edilmesi' emri verdi. İran'dan yapılan açıklamada ise "Amerikalılar bugün başkalarına zorbalık etmek yerine tüm çabalarını enfekte olan askeri güçlerini kurtarmak için kullanmalıdır" denildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İran'la ABD arasındaki gerilim, korona virüsü salgınına rağmen tırmanıyor. İran Devrim Muhafızları'na ait 11 gemiyle ABD'nin savaş gemilerinin geçtiğimiz hafta Körfez'de birbirlerine tehlikeli derecede yaklaşmasının ardından ABD Başkanı Donald Trump'tan 'vur' emri geldi.

Trump Twitter'da yaptığı açıklamada, Amerikan donanmasına, kendilerini Körfez'de taciz eden İran gemilerini vurma emri verdiğini duyurdu. Trump, "Amerikan donanmasına, denizdeki gemilerimizi taciz etmeleri halinde, İran'a ait tüm silahlı tekneleri vurma ve yok etme emri verdim" dedi.

Trump'ın bu açıklamasının, Devrim Muhafızları'nın İran'ın ilk askeri uydusunu yörüngeye fırlattıklarını duyurmasının ardından gelmesi de dikkat çekti.

'ABD KENDİNİ VİRÜSTEN KURTARSIN' 

Trump'ın tehdidine yanıt İran Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Tuğgeneral Ebulfazl Şikarçi'den geldi. İranlı Öğrenciler Haber Ajansı'na (ISNA) konuşan Tuğgeneral Şikarçi, başta donanma güçleri olmak üzere ABD askerleri arasında çok sayıda Covid-19 vakası olduğunu hatırlatarak, "Amerikalılar bugün başkalarına zorbalık etmek yerine tüm çabalarını enfekte olan askeri güçlerini kurtarmak için kullanmalıdır" dedi.

Şikarçi, "ABD bugün koronadan en çok etkilenen ülkelerden biri haline gelmiştir. ABD'li yetkililer, kendilerini kurtarmayı ve bu meseleyi çözmeyi düşünmelidir" ifadesini kullandı. (DIŞ HABERLER)