Japonya'da 'kadınlar daha yavaş, markete erkekler gitsin' diyen belediye başkanına tepki yağdı

Japonya'da Osaka Belediye Başkanı Ichiro Matsui, 'kadınların market alışverişinde tereddütlü davrandığını ve daha fazla vakit harcadığını' öne sürdü. "Market alışverişini erkekler yapsın" diyen Matsui'ye sosyal medya kullanıcılarından tepki yağdı, cinsiyetçi söylemlerinin 'üzücü olduğu' ifade edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Japonya'da Osaka Belediye Başkanı Ichiro Matsui, sokağa çıkma kısıtlamaları devam ederken 'market alışverişlerini erkeklerin yapması gerektiğini çünkü kadınların kararsız olduğunu' söyledi. Matsui'nin ifadeleri sosyal medyada tepki çekti. Kullanıcılar, belediye başkanının cinsiyetçi ifadelerinin 'üzücü olduğunu' dile getirdi.

Korona virüsüyle mücadele kapsamında ülke genelinde acil durum ilan edilen Japonya'da, Osaka Belediye Başkanı Ichiro Matsui, 'kadınların market alışverişinde tereddütlü davrandığını ve fazla vakit harcadıklarını' öne sürdü. "Erkekler, almaları söylenen şeyleri hemen alabilir, bu yüzden onların markete gitmeleri daha iyi olur" diyen Matsui'ye sosyal medyadan tepki yağdı.

'ÖN YARGI DOLU İFADELER'

Sosyal medya kullanıcıları, Matsui'nin ifadelerinin cinsiyetçi olduğunu ve 'hem erkeklere hem kadınlara saygısızlık' yaptığını, ifadelerinin 'kadınlara karşı ön yargı dolu olduğunu' dile getirdi.

Japonya Başbakanı Shinzo Abe, salgınla mücadele kapsamında 6 Mayıs'a kadar ülke çapında acil durum ilan etti. Japonya'da devlet televizyonu NHK, başkent Tokyo'dan sonra salgından en çok etkilenen Osaka kentinde yaklaşık 1500 korona virüsü vakası olduğunu duyurdu. (DIŞ HABERLER)