İspanya'da çocuklar altı hafta sonra sokağa çıktı

Korona virüsünden en ağır etkilenen ülkelerden İspanya'da, çocukların sokağa çıkmasına altı haftadan sonra bugün ilk kez izin verildi. Çocuklar günde bir saat, evlerinin 1 kilometre uzağına gitmeden sokağa çıkabilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü nedeniyle yaklaşık 23 bin kişinin öldüğü, Avrupa'daki en ağır sokağa çıkma kısıtlamalarından birinin uygulandığı İspanya'da, çocuklar altı hafta sonra temiz havaya çıktı. 14 Mart'tan bu yana evde kalan çocuklar, bugün yanlarında en az bir yetişkinin olması şartıyla sokağa çıkabildi.

'OKULU ÖZLEYECEĞİMİ HİÇ DÜŞÜNMEZDİM'

Reuters ajansının İspanya'nın başkenti Madrid'de konuştuğu dokuz yaşındaki Lucia Ibanez, sokakları, parkları ve 'temiz havayı yüzünde hissetmeyi' özlediğini söyledi. Lucia, "Okulu özleyeceğimi hiç düşünmezdim ama gerçekten özledim" dedi.

YENİ KURAL NASIL UYGULANACAK?

İspanya'da çocukları için esnetilen kural dahilinde, 14 yaşın altındaki 6.3 milyon kişinin her gün saat 09.00-21.00 arasında birer saat dışarıya çıkmasına izin verilecek. Çocukların maske takmaları ve yanlarında en az bir ebeveynleri olması gerekirken, evlerinden en fazla 1 kilometre uzaklaşmalarına izin veriliyor.

PARK YASAĞI KALDIRILMADI

Çocuklar yanlarına bisiklet, paten veya kaykaylarını da alabilecek. Ancak parklara girmeleri hâlâ yasak. Ayrıca, çocukların başkalarından en az iki metre uzakta durarak sosyal mesafe kurallarına uyması gerekiyor. Her bir yetişkinin de dışarıya aynı anda en fazla uç çocuk çıkarmasına izin veriliyor.

Korona virüsünden bir gün içinde ölenlerin sayısının haftalar sonra bugün ilk kez 300'ün altına düştüğü, vaka artış hızının da iyice yavaşladığı İspanya'da, hükümetinin sokağa çıkma yasaklarını mayısın ikinci haftasından önce tamamen hafifletmesi beklenmiyor. Ülkede okullar da hâlâ açılmadı. (DIŞ HABERLER)