İngiltere Sağlık Bakanı Hancock: Çocuklar arasındaki hastalıktan çok endişeliyim

İngiltere Sağlık Bakanı Matthew Hancock, çocuklar arasında korona virüsüyle bağlantılı olduğu sanılan bir hastalığın görüldüğünü doğruladı. "Bu konuda çok endişeliyim" diyen Hancock, vaka sayısının şu an için az olduğunu ama çocukların hastalığı çok ağır geçirdiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere Sağlık Bakanı Matthew Hancock, ülkede çocuklara arasında korona virüsüyle bağlantılı bir enflamatuar sendrom görüldüğünü doğrulayarak, "Bu konuda çok endişeliyim" dedi. Hancock, "Geçmişte başka hastalıkları bulunmayan bazı çocukları bu nedenle kaybettik" diye konuştu.

'KORONA NEGATİF ÇIKANLARDA DA GÖRÜLDÜ'

"Bu yeni bir hastalık ve korona virüsüyle bağlantılı olabileceğini düşünüyoruz" diyen Hancock, "Fakat yüzde 100 emin değiliz çünkü buna yakalananların bazıları korona virüsünde pozitif çıkmadı" ifadelerini kullandı. LBC Radyosu'na konuşan Hancock, hastalığın çok nadir görüldüğünü, yakalanan çocukların hastalığı çok ağır geçirdiğini ama vaka sayısının şu an için çok düşük olduğunu söyledi. İngiliz bakan, konuyla ilgili birçok araştırma yapmakta olduklarını da ekledi.

İTALYA'DA DA RAPORLANDI

İtalya'nın kuzeyinde, korona virüsünden en ağır etkilenen bölgelerde çalışan doktorlar da dokuz yaşın altındaki çok sayıda çocukta, daha çok Asya'da görülen Kawasaki Hastalığı'na benzer semptomlar tespit ettiklerini açıklamıştı. İtalyan doktorlar, çocukların hastalığı çok ağır geçirdiğini söylemişti. Bu konunun İtalya'da da araştırıldığı belirtiliyor.

BELİRTİLERİ NE?

İngiltere Ulusal Sağlık Sistemi'nin (NHS) ise doktorlara dün 'acil' koduyla bir uyarı gönderdiği ortaya çıkmıştı. Uyarıda, çocuklar arasında son üç haftadır korona virüsüyle bağlantılı olduğu sanılan ve yoğun bakımda tedavi gerektiren yeni bir hastalığın görülmeye başladığı bilgisi veriliyordu. Açıklamaya göre, bu yeni hastalıkta ağır Covid-19'un yanı sıra toksik şok sendromu ve damarlarda enflamasyona yol açan Kawasaki Hastalığı'nın belirtileri görülüyor. NHS, bu hastalığın hem korona virüsü testleri pozitif çıkan hem de bu virüse yakalanmayan çocuklarda görüldüğünü belirtmişti. (DIŞ HABERLER)

İngiltere'de acil uyarı: Çocuklar arasında korona bağlantılı yeni bir hastalık görülüyorİngiltere'de acil uyarı: Çocuklar arasında korona bağlantılı yeni bir hastalık görülüyor