İspanya: Yayılma oranını 1'in altına düşürdük

Korona virüsü salgınında dünyada ABD'den sonra ikinci en fazla vaka sayısına sahip olan İspanya'da, yayılma hızının 1'in altına düştüğü açıklandı. Ülkenin haziran sonuna dek dört aşamalı bir planla kademeli olarak açılması planlanıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü nedeniyle 20 binden fazla can kaybı yaşanan İspanya'da, yayılma hızının 1'in altına düştüğü açıklandı. İspanyol Acil Durum İdaresi'nin Başkanı Fernando Simon, 'R' değeri olarak bilinen ve bir kişinin kaç kişiye virüs bulaştırdığını gösteren sayının ülkenin neredeyse her bölgesinde 1'in altına indiğini söyledi.

İspanya'da karantina tedbirlerinin çok kademeli ve yavaş bir şekilde gevşetilmeye başlamışken Simon, "Eğer her bir vakanın yol açtığı ikincil vakaların sayısını ortalama olarak 1'in altına düşürmezsek, hareket üzerindeki kısıtlamaları kaldıramayız" diye konuştu.

VAKA SAYILARINDA ABD'NİN ARDINDAN İKİNCİ

Simon, İspanya'da son bir günde 2 bin 144 yeni vaka tespit edildiğini de açıkladı. Buna göre, ülkedeki toplam vaka sayısı 212 bin 917'ye yükseldi.

ÖLÜ SAYISINA EK YAPILDI

İspanya'da son bir günde 325 ölüm kaydedildiği de açıklandı. Bununla birlikte, daha önceden Galiçya bölgesinde korona virüsünden ölüp kayıtlara geçmeyen bazı kişilerin de eklenmesiyle, bugünkü ölü sayısındaki artış 425 olarak verildi. Bu veriyle, toplam ölü sayısı 24 bin 275'e yükseldi.

DÖRT AŞAMALI NORMALLEŞME PLANI UYGULANACAK

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez dün akşam yaptığı açıklamada, 14 Mart'tan bu yana Avrupa'daki en sıkı karantina rejimlerinden birini uygulayan ülkede dört aşamalı bir açılma planına uyulacağını söylemişti. Sanchez, enfeksiyonun yayılma oranlarına, yoğun bakım yatağı sayısına ve sosyal mesafe kurallarına ne kadar uyulduğuna bağlı olarak, ülkenin haziran sonuna dek bölge bölge açılacağını duyurdu. (DIŞ HABERLER)