Uyuşturucu kaçakçıları salgını fırsata çevirdi: Tabutta esrar

Güney Afrika'da uyuşturucu kaçakçıları, korona virüsü nedeniyle getirilen kısıtlamaları aşmak için cenaze evi çalışanı kılığına girdi. Polis, bir tabut içinde 80 kilo esrar yakalandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Güney Afrika'da cenaze araçları ve tabutlar kullanılarak yapılan kaçakçılıkta görülen artış yetkilileri alarma geçirdi.

Kaçakçılar, korona virüsü salgını nedeniyle Güney Afrika'da yürürlüğe sokulan kısıtlamaları aşmak için yeni yöntemler deniyor. Kwazulu Natal bölgesi başkanı Sihle Zikalala salgın ile ilgili düzenlediği bilgilendirme toplantısında kısa süre önce yaşanan iki olayı örnek vererek bu yeni suç trendine dikkat çekti.

Buna göre geçen cumartesi günü polisler bir cenaze evine ait aracı durdurarak yaptıkları aramada içki şişeleri buldu. Araçtaki kişiler tutuklandı. Aynı gün içerisinde iki uyuşturucu kaçakçılığı zanlısı tabut içerisine saklanmış 80 kilo esrarı cenaze evi çalışanı kılığında taşırken yakalandı.

Korona virüsü nedeniyle getirilen yasakların uygulanmasındaki başarılarından dolayı polisleri tebrik eden Zikalala, çalışma ve kontrollerin süreceğini vurguladı. (Kaynak: Euronews)