Avustralya Başbakanı Morrison: Önlemler beklenenden daha önce hafifletilecek

Avustralya Başbakanı Scott Morrison, 11 Mayıs'ta hafifletilmesi planlanan karantina önlemlerinin 'beklenenden daha önce gevşetileceğini' söyledi. Morrison, 8 Mayıs'ta eyalet yetkilileriyle bir araya geleceğini duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avustralya Başbakanı Scott Morrison ülkede karantina önlemlerinin 'öngörülen tarihten daha önce' hafifletileceğini söyledi. Morrison, 8 Mayıs'ta önlemlerin gözden geçirilmesi için eyalet yetkilileriyle bir araya geleceğini duyurdu.

'AVUSTRALYALILAR BUNU HAK EDİYOR'

6 bin 700 kişinin enfekte olduğu ve 93 kişinin korona virüsü nedeniyle öldüğü Avustralya'da, salgınla mücadele kapsamında alınan karantina önlemlerinin 11 Maysı'a kadar sürmesi planlanıyordu. Bu tarihin 8 Mayıs'ta gözden geçirileceğini söyleyen Morrison, 'Avustralyalıların bunu hak ettiğini' dile getirdi.

1.5 milyon kişinin işsizlik ödeneğinden yararlandığını ve bu şartlar altında işsizlik oranının yüzde 10'a çıkmasının öngörüldüğünü söyleyen Morrison, karantina önlemlerinin mümkün olan en yakın zamanda hafifletilmesi gerektiğini dile getirdi. Morrison, "Ülke ekonomisini açmalıyız" dedi. Her gün yaklaşık 20 korona virüsü vakasının tespit edildiği Avustralya'da eyalet yetkilileriyle 8 Mayıs'ta bir araya geleceğini ve karantina önlemlerinin kaldırılmasının tartışılacağını söyledi.

'TELEFON UYGULAMASINI 3.5 MİLYON KİŞİ KULLANIYOR'

Morrison, ülkede sosyal teması ve enfeksiyon yayılımını takip etmek için tasarlanan uygulamayı 3.5 milyon kişinin kullanmaya başladığını söyledi. Ancak 25.7 milyon nüfusu olan Avustralya'da, nüfusun en az yüzde 40'ının uygulamayı kullanması gerektiğini dile getirdi.

Avustralya'nın en kalabalık şehri Sydney'in içinde olduğu Yeni Güney Galler eyaletinde, plajlar ve sahiller açılırken Victoria eyalet yetkilileri 8 Mayıs'ta düzenlenmesi planlanan toplantıya kadar karantina önlemlerinin hafifletilmeyeceğini duyurdu. (DIŞ HABERLER)