Rusya, İtalya'dan 'asker çekiyor'

Rusya'nın korona virüsü salgınında yardım için İtalya'ya mart sonunda gönderdiği sekiz tabur askeri sağlık çalışanları geri çekiliyor. Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, çekilmenin yarından itibaren Rusya'ya dönmeye başlayacağını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya, korona virüsü salgınında yardım amacıyla İtalya'ya gönderdiği sekiz tabur askeri sağlık çalışanının yarından itibaren ülkeye geri dönmeye başlayacağını açıkladı. Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, askerlerin 7 Mayıs'tan itibaren geri çekilmeye başlayacağını duyurdu.

YARDIM 'RUSYA'DAN SEVGİLERLE' SLOGANIYLA GÖNDERİLDİ

Rusya, İtalya'daki salgının ilk patlak verdiği mart ayının sonlarında, Avrupa Birliği'nin yardım etmemesinin eleştirildiği bir dönemde, ülkeye doktor, hemşire ve tıbbi teçhizat göndermişti. Yardım operasyonu, 'Rusya'dan sevgilerle' diye adlandırılmış ve bu sloganın yazılı olduğu ekipmanların askeri uçaklara yüklenişi dünya basınıyla paylaşılmıştı.

AB ÖZÜR DİLEMİŞTİ

Avrupa Birliği'nin en temel üyelerinden biri olan İtalya'nın Brüksel tarafından yalnız bırakılırken Moskova'dan yardım alması Avrupa'da bir tartışma yaratmış ve Avrupa Kpmisyonu Başkanı Ursula von der Leyen 'salgının ilk günlerinde İtalya'yı yüzüstü bıraktıkları için Avrupa'nın içtenlikle özür dilediğini' söylemişti.

İTALYA BAŞBAKANI: DIŞ POLİTİKAMIZ DEĞİŞMEDİ

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte ise dün yaptığı açıklamada, Rusya ve Çin'den tıbbi yardım almaları sonrası dış politikalarının değişmediğini söylemişti. ABD Savunma Bakanı Mark Esper'in Rusya ve Çin'i 'NATO ile Avrupa'da bölünme yaratmaya çalışmakla' suçlamasının ardından konuşan Conte, "Yardım aldığımız jeopolitik konusunda şunu söyleyebilirim ki, dış politikamız dün neyse bugün de o" demişti. (DIŞ HABERLER)

İtalya'ya yardım yollayan Rusya: Karşılık beklemiyoruzİtalya'ya yardım yollayan Rusya: Karşılık beklemiyoruz

Avrupa Birliği İtalya'dan özür dilediAvrupa Birliği İtalya'dan özür diledi

İtalya'ya Rus ordusu ve Küba'dan yardımİtalya'ya Rus ordusu ve Küba'dan yardım