Brezilya'da rekor artış: Bir günde 881 kişi öldü

Brezilya'da sağcı Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'nun normalleşme ısrarına rağmen, bir günde 881 kişi korona virüsünden öldü. Brezilya salgından en çok etkilenen ülkeler arasında giderek yükselirken, Bolsonaro'nun spor ve güzellik salonlarının açılması için valilerle siyasi kriz yaşaması bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sağcı Devlet Başkanı Jair Bolonaro'nun korona virüsü salgınını ısrarla ciddiye almadığı Brezilya'da ölü sayılarında rekor bir artış yaşandı. Ülkede son bir günde 881 kişinin korona virüsünden öldüğü açıklandı. Bu verilerle toplam ölü sayısı 12 bin 400'e yükselirken, Brezilya salgından en çok etkilenen  altıncı ülke oldu.

Brezilya dün, toplam vaka sayılarında da Almanya'yı geçerek, en çok vakanın görüldüğü yedinci ülke konumuna yükseldi. Ülkedeki son vaka sayısı, 177 bin 589 olarak veriliyor.

Ülkedeki ölü ve vaka sayılarındaki bu rekor artışa rağmen, Bolsonaro'nun 'normalleşme' ısrarı sürüyor. Virüsü 'basit bir grip' diyerek hafife alan ve karantina tedbirlerine başından beri karşı çıkan Brezilya Devlet Başkanı, tepkilere rağmen spor ve güzellik salonlarını 'zaruri' işletmeler olarak açma ısrarını sürdürüyor.

VALİLERE DAVA TEHDİDİ

Bolsonaro'nun bu yönde çıkardığı kararnamenin kendisine yakın olanların da dahil olduğu en az 10 vali tarafından reddedileceği belirtilirken, ülkedeki siyasi bir krizin derinleşmesi bekleniyor. Bolsonaro son olarak Twitter hesabından, "Kararnameye katılmayan valiler mahkemelerde dava açabilir" çıkışı yaptı. Brezilya Devlet Başkanı sonrasında da, bizzat kendisinin kararnameye uymayan valilere karşı yasal girişimde bulunacağı tehdidi savurdu. Rio de Janeiro Valisi Wilson Witzel ise bu duruma tepki göstererek, "Bolsonaro uçuruma doğru yürüyor ve hepimizi de kendisiyle birlikte götürmek istiyor" dedi.

2018 yılında iktidara gelen Bolsonaro'nun destek oranları, korona krizinin başından bu yana giderek yükseliyor. Son anketlere göre, Brezilya liderinin politikalarını beğenmeyenlerin oranı yüzde 55'e yükseldi. Bu oran ocak ayında yüzde 47'ydi. (DIŞ HABERLER)