İngiltere'de korona virüsünden 428 kişi daha öldü

Avrupa'da korona virüsü nedeniyle en çok ölüm yaşanan ülke olan İngiltere'de Ölü sayısı 33 bin 614'e, vaka sayısı da 233 bin 151'e yükseldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere Sağlık Bakanlığı, korona virüsü (Covid-19) nedeniyle son 24 saatte 428 kişinin öldüğünü ve 3 bin 446 yeni vaka tespit edildiğini açıkladı. Ölü sayısı 33 bin 614'e, vaka sayısı da 233 bin 151'e çıktı.

Son bir günde 126 bin 64 test yapılırken, toplam test sayısı tekrarlar dahil 2 milyon 219 bin 281'e yükseldi.

İngiltere, Covid-19 kaynaklı can kaybı sayısı bakımından Avrupa'da birinci, dünyada da ABD'den sonra ikinci sırada bulunuyor.

ANTİKOR TESTİ ONAYLANDI

İngiltere, kişilerin Covid-19'u hiçbir belirti göstermeden ya da hafif belirtilerle atlatıp atlatmadıklarını öğrenebilmelerini sağlayacak antikor testine onay verdi. İngiltere Halk Sağlığı Kurumu'ndan yapılan açıklamada, İsviçre ilaç şirketi Roche tarafından geliştirilen antikor testi "çok olumlu bir gelişme" olarak nitelendirildi.

Antikor testleri, vücutta mevcut durumdaki virüsü tespit eden antijen testlerinin aksine, kişinin virüse yakalandıktan sonra bağışıklık geliştirip geliştirmediğini öğrenme imkanı sunuyor. Yetkililer, şimdiye kadar bu tür testlerin yeterince güvenilir olmadığını belirtiyordu. (LONDRA/AA)