Rusya'da günlük vaka sayısı 9 binin altına düştü

En çok korona virüsü vakası görülen ülkeler arasında ABD'den sonra ikinci sırada olan Rusya'da, son bir günde tespit edilen yeni vaka sayısı 1 Mayıs'tan bu yana ilk defa 9 binin altına düştü. Rus yetkililer 'salgının seyrinde istikrar sağlandığını' söylüyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya'da son bir gün içinde tespit edilen yeni korona virüsü vakalarının sayısı günler sonra ilk defa 9 binin altına düştü. Yetkililerin salgının seyrinde 'istikrar sağlandığını' söylediği ülkede son 24 saatte 8 bin 926 yeni vaka kaydedildi.

'İSTİKRAR SAĞLANIYOR'

En son 1 Mayıs'ta 7 bin 933 vakanın tespit edildiği Rusya'da toplam vaka sayısı 290 bin 678'e, ölü sayısı 2 bin 722'ye yükseldi. Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketiciyi Koruma Kurumu (Rospotrebnadzor) Başkanı Anna Popova, salgını yayılma hızının yavaşladığını ve Rusya'nın korona virüsü salgınında istikrar sağlanma yolunda ilerlediğini dile getirdi.

'HASTANELERİN MALİ ÇIKARLARI VAR'

Rus hükümeti, resmi verilerin gerçeği yansıtmadığı konusunda eleştiriliyor. Sağlık uzmanları, krizin boyutunu küçültmek için korona virüsü kaynaklı ölümlerin raporlanma sürecinin yetersiz olduğu konusunda uyarıyor. Rus yetkililer ise ölü sayısının vaka sayısına oranla az olmasının sebebinin 'yalnızca virüsün doğrudan neden olduğu ölümlerin resmi verilere dahil edilmesi' olduğunu öne sürüyor.

Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova, sayıların hükümet tarafında manipüle edildiğini iddialarını yalanlayarak hastane yönetimlerinin enfeksiyon vakalarını tanımlama sürecinde 'mali çıkarları' olduğunu söyledi. Golikova, bunun sebebinin hastane yönetimlerinin Covid-19 hastalarını tedavi etmek için hükümetten daha fazla para tashih etmesi olduğunu dile getirdi. (DIŞ HABERLER)