Trump: Pompeo bulaşıklarını bir hükümet görevlisine yıkatabilir

ABD Başkanı Donald Trump, Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun 'hükümet görevlilerine ayak işlerini yaptırmasında bir sorun olmadığını' söyledi. Trump, 'eşinin veya çocuklarının ortada olmaması halinde Pompeo'nun bir çalışanından bulaşıklarını yıkamasını isteyebileceğini' savundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Donald Trump, 'görevini kötüye kullanmakla' suçlanan Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'yu savundu.  Pompeo'nun bir hükümet görevlisine köpeğini gezdirme ve giysilerini kuru temizlemeden alma emri  verdiğine dair soruşturmayı inceleyen Dışişleri Bakanlığı Başmüfettişi Steve Linick'i görevden alınması hakkında konuşan Trump, Dışişleri Bakanı'nın 'bulaşıkları yıkamak için bir hükümet görevlisini kullanmasında bir sorun olmadığını' savundu.

'EŞİ YOKSA BULAŞIKLARI GÖREVLİ YIKAYABİLİR'

Trump, Beyaz Saray'daki basın toplantısında gelen bir soru üzerine, "Bakın Mike, üstün vasıfları olan bir insan... Ve şimdi siz bana, köpek gezdirmekten, bulaşık yıkamaktan söz ediyorsunuz. Biliyor musunuz, ben onun belki de eşi veya çocukları ortada yok diye bulaşık yıkaması yerine, bir dünya lideriyle telefonda görüşüyor olmasını tercih ederim" dedi.

Pompeo hakkında yürütülen soruşturmayla ilgili bir şey bilmediğini söyleyen Trump, 'bunun o kadar önemli olmadığını' söyledi. Trump, Pompeo'nun 'köpek gezdirmek yerine büyük ülkelerle ve dünyanın hiç görmediği silahlarla barış görüşmeleri yaptığını' dile getirdi.

'BELKİ DE NÜKLEER SİLAHLARLA İLGİLİ KONUŞUYORDUR'

Trump sözlerine şöyle devam etti: "Belki de meşguldür ve belki de [Kuzey Kore lideri] Kim Jong-un'la nükleer silahlar hakkında müzakere ediyordur. Bu sırada belki de 'Köpeğimi gezdirir misin lütfen, ben Kim Jong-un'la konuşuyorum' diyerek rica etmiştir. Veya, 'Şu an [Çin Devlet Başkanı] Başkan Şi ile bize verdikleri hasarlarla ve ödemelerle ilgili telefondayım, lütfen köpeğimi yürüyüşe çıkarır mısın' diye bir gizli servis görevlisine ya da başka birine sormuştur."

Geçtiğimiz hafta, Pompeo'nun bir hükümet çalışanının çalışanını 'ayak işlerini yapması için' kullandığına dair soruşturma gündeme gelmişti.  Soruşturmayı inceleyenlerin başında gelen Dışişleri Bakanlığı Başmüfettişi Steve Linick apar topar görevden alınmış, yerine ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'e yakınlığıyla bilinen Stephen Akard getirilmişti. (DIŞ HABERLER)