Auschwitz'de esirlerin bir bacaya sakladığı eşyalar bulundu

2. Dünya Savaşı'nın en ağır insan hakları ihlallerine sahne olan Auschwitz ölüm kampında, esirlerin sakladığı bazı eşyalar bulundu. Bir sergi için yapılan onarım sırasında, bir bacada esirlerden kalan bıçak, çatal, makas ve bazı aletler ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 2. Dünya Savaşı'nın en ağır insan hakları ihlallerine sahne olan Auschwitz ölüm kampının bir bacasında, kampta alıkonulan esirlerin sakladığı bazı eşyalar bulundu. Kampın 17'inci Blok olarak bilinen kesiminde yapılan onarım sırasında, bacaya saklanmış bıçak, çatal, makas ve bazı aletler ortaya çıktı.

Eşyalar, Nasyonal Sosyalizm Kurbanları için Avusturya Ulusal Fonu tarafından düzenlenecek bir sergi için 17'inci Blok'ta yapılan onarım sırasında bulundu.  İşçilerin bacayı temizlediği sırada ortaya çıkan eşyalar, Auschwitz Müzesi tarafından kayıt altına alındı.

Bu eşyaların bacaya tam olarak neden saklandığı bilinmiyor. Nasyonal Sosyalizm Kurbanları için Avusturya Ulusal Fonu'ndan yapılan açıklamadaysa, esirlerin bu eşyaları kendi giysilerini dikmek ve onarmak, bazı tamiratları yapmak, kaçış denemesinde bulunmak veya diğer esirlerle takas yapmak için gardiyanlardan saklamış olabileceği belirtildi.

Polonya'nın güneyinde bulunan Auschwitz kampı, Nazi Almanyası'nın gerçekleştirdiği Yahudi Soykırımı'nın en yıkıcı anlarına sahne oldu. Kampta 1 milyon Yahudi'nin öldürüldüğü sanıyor. Naziler Auschwitz'de, Polonyalı sivilleri, Sovyet savaş esirlerini, Romanları, Sintileri, eşcinselleri ve siyasi tutukları da öldürdü. (DIŞ HABERLER)