Cambridge Üniversitesi online eğitimi 2021'e kadar uzattı

En fazla korona virüsü vakasının kaydedildiği ülkelerden biri olan İngiltere'de, Cambridge Üniversitesi online eğitimi 2021 yılına kadar uzattı. Yüz yüze eğitimi böylece bir sonraki akademik yıla kadar iptal eden üniversite, salgın durumunda değişiklik olması halinde 'kararın gözden geçirileceğini' açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü salgını nedeniyle en çok vakanın görüldüğü ülkelerden biri olan İngiltere'nin en prestijli eğitim kurumlarından Cambridge Üniversitesi, bir sonraki akademik yıla kadar yüz yüze derslerin iptal edildiğini açıkladı. Korona virüsü salgını nedeniyle dünyanın birçok yerinde eğitim online sistem üzerinden devam ederken, üniversite yönetimi online eğitimin 2021 yılına kadar sürdürüleceğini duyurdu.

İngiltere'de Covid-19 nedeniyle 35 bin 341 kişinin ölmüş ve 248 bin 818 kişinin enfekte olmuşken, Cambridge Üniversitesi'nin açıklamasında ancak sosyal mesafe kurallarına uyulması halinde 'küçük grupların kampüste bir araya gelebileceği' ifade edildi. Salgın durumunda ve kısıtlayıcı tedbirlerde değişime gidilmesi halinde ise bu kararın gözden geçirileceği aktarıldı.

Üniversitede mart ayında geçilen online eğitim ile ilgili duyuruda şu ifadeler yer verildi: "Üniversitemiz salgın sırasında değişen tavsiyelere adapte oluyor. Dersler çevrim içi olarak yapılmaya devam edecek ve bir sonraki akademik yıla kadar bu sürdürülecek. Sosyal mesafe tedbirleri uygulanarak daha küçük gruplara yüz yüze eğitim sağlanabilir." (DIŞ HABERLER)