Protestocuları katil polislerle eş tutan emniyet müdürü özür diledi

ABD'deki ırkçılık karşıtı protestolarda yağma yapanları George Floyd'u öldüren polislerle eş tutan Los Angeles Emniyet Michel Moore özür diledi. Moore, sosyal medyadan yaptığı açıklamada göstericilerden açıkça özür dileyerek "Yağma yanlıştır ama cinayetle eşdeğer değildir" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'deki ırkçılık karşıtı eylemlerde protestocuları George Floyd'un katili olan polislerle eş tutan Los Angeles Emniyet Müdürü Michel Moore özür diledi. Basın toplantısında 'protestoları yağma için suistimal edenlerin de Floyd'un ölümünden sorumlu olduğunu' öne sürem Moore, tepkilerin üzerine geri adım attı.

Moore, Twitter hesabından peşpeşe yaptığı açıklamalarda özür dileyerek şu ifadeleri kullandı: "George Floyd cinayetinden sonra şiddet içeren eylemlere karışanlar hakkında açıklama yaparken yanlış ifadeler kullandım. Sözlerimi hemen düzeltmiş olsam da, ilk kullandığım ifadelerin son derece rahatsız edici olduğunun farkındayım. Yağma yanlıştır ama cinayetle eşdeğer değildir ve bu ikisini eşdeğer göstermek istememiştim. Yaptığım nitelendirmeden dolayı çok pişmanım ve özür diliyorum."

Moore basın toplantısında yapma eylemlerini eleştirirken, "Onun ölümü, o polisler kadar sizin de sorumluluğunuzda" demişti. (DIŞ HABERLER)