Twitter, ırkçıların 'Antifa' ismiyle açtığı hesabı kapattı

ABD'de George Floyd'un polis tarafından boğularak öldürülmesiyle başlayan protestolarda provokasyon uyarıları yapılırken, Başkan Donald Trump'ın yetkisi dışında 'terör örgütü' ilan etmek istediği Antifa'nın adını kullanarak ırkçılar tarafından açılan Twitter hesabı kapatıldı. Açıklamada, hesabın şiddeti teşvik ettiği belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Twitter, ABD Başkanı Donald Trump'ın hedef gösterip 'terör örgütü' ilan etmek istediği Antifa (anti-faşist ya da anti-faşist hareket) adına ırkçılar tarafından açılan hesabı kapattı. Twitter açıklamasında, hesabın sahte olduğu, beyazların üstünlüğünü savunan Identity Evropa isimli grup tarafından açıldığı ve şiddeti teşvik ettiği belirtildi.

.

Twitter kurallarını ihlal ettiği için askıya alınan @ANTIFA_US isimli hesaptan pazar günü, siyah eylemcilerin beyazlara karşı şiddet eylemleri planladığı izlenimi yaratan bir mesaj paylaşılmıştı. Mesajda, "UYARI Bu gece, yerleşim yerlerine ilerliyoruz... beyaz mahallelerine... bizim olanı alıyoruz #BlacklivesMaters #F**kAmerica" deniliyordu.

'DAHA ÖNCE DE SAHTE HESAPLAR AÇILDI'

Twitter, hesabın beyaz üstünlükçü grup Identity Evropa tarafından açıldığını duyurdu. Twitter açıklamasında, Identity Evropa ile ilişkilendirilen başka sahte hesapların da kapatıldığı belirtildi. CNN'e konuşan Twitter sözcüsü, daha önce de beyazların üstünlüğünü savunan grupların Antifa ismini kullanarak birçok kez sahte hesap açtığını ve bu hesapların askıya alındığını söyledi. İftira ve İnkârla Mücadele Birliği ise Identity Evropa'nın 2019 yılından bu yana American Identitarian Movement adı altında faaliyet gösterdiğini belirtti. (DIŞ HABERLER)

Trump'ın terör örgütü ilan etmek istediği Antifa nedir?Trump'ın terör örgütü ilan etmek istediği Antifa nedir?