'Orduyu sahaya sürün' makalesi NYT'de istifa getirdi

ABD merkezli New York Times gazetesinde, Floyd protestolarına karşı "Orduyu sahaya sürün" başlıklı makaleyi yayımlayan yorum sayfası editörü James Bennet istifa etti. Cumhuriyetçi Senatör Tom Cotton'ın kaleme aldığı makale, gazete çalışanlarının tepkisini çekmişti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de George Floyd'un polis tarafından boğularak öldürülmesine karşı protestoları bastırmak için ordunun 'sahaya inmesini' savunan makale New York Times gazetesini karıştırdı. Cumhuriyetçi Senatör Tom Cotton'ın "Orduyu sahaya sürün" başlıklı makalesini yayımlayan yorum sayfası editörü James Bennet tepkiler üzerine istifa etti. Makalenin ardından çok sayıda çalışan utanç duydukları gerekçesiyle iş bırakma eylemi yaparken, gazetenin yayıncısı Arthur Gregg Sulzberger çalışanlara gönderdiği notta "Şirket genelinde acı dolu bir haftaydı" dedi.

ABD'nin askeri güçlerinin 'sahaya inmesini' savunan makale 3 Haziran'da yayımlandı. Gazete çalışanları ve sosyal medyadan gelen tepki üzereine New York Times, 5 Haziran günü makaleye 'standartların altında kaldığını ve yayımlanmaması gerektiğini' belirten bir not ekledi.

Makaleye eklenen notta şu ifadelere yer verildi: "Senatör Cotton'un ileri sürdüğü temel argümanlar -sakıncalı bulunsa da- mevcut tartışmanın haber değeri olan bir kısmını temsil ediyor. Ancak konunun hayati önemi, senatörün etkili konumu ve savunduğu fikirlerin ağırlığı göz önünde bulundurulduğunda, makale en üst düzeyde incelemeye tabi tutulmalıydı."

EDİTÖR YARDIMCISI HABER MERKEZİNE ALINDI

Tepkiler bu eklemelerle de dinmezken, gelinen noktada 2016 yılından bu yana gazetede çalışan James Bennet istifa etti, editör yardımcılarından Jim Dao ise haber merkezine atandı.

TRUMP'TAN 'SAHTE HABER' ÇIKIŞI

ABD Başkanı Donald Trump ise daha önce birçok kez 'sahte haber yapmakla' suçladığı gazetede yaşananları şöyle yorumladı: "Yorum editörü bugün New York Times'ı bıraktı. Bu doğru, büyük senatörümüz Tom Cotton'ın kaleme aldığı mükemmel yorum yazısı yüzünden ayrıldı. ŞEFFAFLIK! Arkansas eyaleti Tom'la gurur duyuyor. New York Times sahte habercilik yapıyor."

'DUYARLI ÇOCUK ÇETESİNE TESLİM OLDULAR'

Cotton ise Fox News ile söyleşisinde, "New York Times editörü ve sahibi önce bu fikirleri savundu ancak daha sonra kendi haber merkezlerinde çalışan kendilerine zıt bir fikirle karşılaşırlarsa tetiklenen duyarlı çocuk çetesine teslim oldu" diye konuştu. (DIŞ HABERLER)