Vogue dergisi siyahlardan özür diledi

ABD'de yayımlanan Vogue dergisinin 32 yıllık yayın yönetmeni Anna Wintour, siyahlardan özür diledi. Wintour, moda dünyasının en önemli yayını sayılan dergide siyah editör, yazar, fotoğrafçı ve tasarımcılara yeterince yer vermediklerini itiraf etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de George Floyd'un öldürülmesinden sonra patlak veren ırkçılık karşıtı öfke, medya dünyasında da kazanımlar elde etmeye devam ediyor. Dünyanın en çok satan moda dergisi Vogue'un Amerikan edisyonunun 32 yıllık yayın yönetmeni Anna Wintour, siyahlara karşı hoşgörüsüz davrandıkları için özür diledi.

Wintour çalışanlara gönderdiği iç yazışmada, geçmişte hatalar yaptığını, hoşgörüsüz içerikler yayımlandığını, dergide siyah çalışanların ve siyah tasarımcıların yeterince desteklenmediğini kabul etti. Wintour, "acı verici veya hoşgörüsüz görseller ve haberler" yayımladıkları için özür dilerken, çok az sayıda siyah çalışanları olduğunu itiraf edip 32 yıllık yayın yönetmenliğinde bu konuda yapılan hataların sorumluluğunu üstlendiğini belirtti.

'ACI, ŞİDDET VE ADALETSİZLİK UZUN ZAMANDIR VAR'

Wintour, "Açıkça şunu söylemek istiyorum ki Vogue, siyah editörleri, yazarları, fotoğrafçıları, tasarımcıları ve diğer yaratıcıları destekleyip onlara alan açmak konusunda yeterince şey yapmadı. Biz de hatalar yaptık; acı verici veya hoşgörüsüz görseller ve haberler yayımladık. Bu hataların bütün sorumluluğunu üstleniyorum" deyip şöyle devam etti: "Ekibimizin özellikle siyah üyelerine şunu söylemek istiyorum: Bu günlerin sizlere nasıl hissettirdiğini ancak tahayyül edebilirim. Ama şunu da biliyorum ki, gördüğümüz ve hakkında konuştuğumuz acı, şiddet ve adaletsizlik çok uzun zamandır var. Bunu kabul edip bir şey yapmanın vakti çoktan geldi."

ABD'de Condé Nast yayın grubunun yemek dergisi Bon Appetit'in yayın yönetmeni Adam Rapoport da, geçtiğimiz hafta siyahlarla dalga geçmek için yüzünü kahverengiye boyadığı bir fotoğrafın ortaya çıkması ve derginin siyah çalışanlara ayrımcılık yaptığına dair süregelen eleştiriler nedeniyle istifa etmişti.

Hafta başında ünlü internet sitesi Refinery29'un yayın yönetmeni de ırkçılık eleştirileri üzerine işini bırakırken, US Bazaar dergisi Samira Nasr'ı genel yayın yönetmenliğine atayarak 153 yıllık tarihinde ilk kez bu göreve bir siyahı getirmişti. (DIŞ HABERLER)