Çin'de son iki ayın en yüksek vaka sayısı

Korona virüsünün ilk ortaya çıktığı ülke olan ve sıkı önlemlerle salgını kontrol altına aldığı düşünülen Çin'de, ikinci dalga endişesi giderek derinleşiyor. Başkent Pekin'de, 13 Nisan'dan bu yana en yüksek vaka artışı yaşandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çin Ulusal Sağlık Komisyonu, ülkede son 24 saatte 57 yeni korona virüsü vakası tespit edildiğini açıkladı. Bu veri, ülkede son iki aydır bir günde tespit edilen en yüksek vaka sayısına tekabül ediyor.

Açıklamaya göre, vakaların 19'u yurt dışı kaynaklı olmakla beraber, 38'i ülke içi bulaş sonucunda ortaya çıktı. Bu 38 vakanın 36'sının da başkent Pekin'de bulunduğu belirtildi.

Pekin'deki vaka artışında gözler, kentin güney batısındaki Xinfadi tarım ürünleri pazarına çevrilmiş durumda. Bir önceki gün burada yapılan testlerde 46 kişinin pozitif çıkması sonrası pazar kapatılmıştı. Son vakaların da bu pazarla bağlantılı olduğu belirtiliyor. Çinli yetkililer, pazarın çevresindeki 11 yerleşim bölgesinde sokağa çıkma kısıtlamaları getirmiş, dokuz okulda eğitim askıya alınmıştı.

Çin'de son verilerle birlikte toplam vaka sayısı 83 bin 132'ye çıktı. Ülkede korona virüsü kaynaklı ölü sayısı ise 4 bin 634 olarak veriliyor. (DIŞ HABERLER)