ABD Başkan Yardımcısı Pence, 'siyah hayatlar değerlidir' dememekte ısrar etti

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, katıldığı bir programda 'siyahların hayatlar değerlidir' demeyi reddetti ve 'tüm hayatlar değerlidir' sloganını kullandı. "İki slogan arasında önemli bir ayrım var" diyen muhabirin ısrarlarına rağmen Pence, ırkçılığı maskelediği için eleştirilen 'tüm hayatlar değerlidir' söylemini kullanmayı tercih etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de siyah vatandaş George Floyd'un polis tarafından öldürülmesinin ardından başlayan ırkçılık karşıtı protestolar devam ederken ABC Televizyonu'na bağlı bir kanalda programa katılan Başkan Yardımcısı Mike Pence, 'siyah hayatlar değerlidir' demeyi reddetti. Pence, bunun yerine ABD'de birçok yerde ırkçılığı maskelediği için eleştirilen ve 'siyah hayatlar değerlidir' sloganına karşı kullanılan 'tüm hayatlar değerlidir' söylemini kullandı.

'Juneteenth' olarak bilinen ve köleliğin kaldırılma tarihi olarak anılan Özgürlük Günü kutlamaları ülke genelinde barışçıl protestolarla devam ederken, Brian Taff'ın sorularını yanıtlayan Pence, "Bu ulusun kurulmasından bu yana herkesin eşit yaratıldığı ve yaratıcımız tarafından devredilemez haklarla donatılmış olduğu idealini kutluyoruz. Ve bu anlamda tüm hayatlar değerlidir" dedi.

'İKİ SLOGAN ARASINDA ÖNEMLİ BİR AYRIM VAR'

Daha sonra, Pence'e neden 'siyah hayatlar değerlidir' sloganını kullanmadığını soran Taff, şu ifadeleri kullandı: "Bu konuda ısrarcı olduğum için beni affedin, ama 'siyah hayatlar değerlidir' demediğinizi belirtmek zorundayım, iki slogan arasında önemli bir ayrım var. İnsanlar, tabii ki tüm hayatlar değerlidir diyor ancak bu kelimeleri dile getirmek, böyle düşünmeyen bazı kesimlere rağmen siyah hayatların da değerli olduğunu kabul etmek demektir."

Taff'ın ısrarlarına rağmen 'siyah hayatlar değerlidir' demeyen Pence, "Amerikan toplumunda tüm hayatların değerli olduğu söylemine katılmayan bir kesim olmadığı gerçeğini kabul etmiyorum" ifadelerini kullandı.

'TRUMP İYİ MİZAH ANLAYIŞIYLA MEYDAN OKUDU'

ABD Başkanı Donald Trump'ın perşembe günü 'yalan haber' paylaşımına Twitter tarafından 'manipüle edilmiş medya' uyarısının eklenmesini soran Taff'a, 'Trump'ın iyi mizah anlayışıyla basına meydan okuduğunu' ileri sürdü ve şöyle konuştu: "Bugünlerde ulusal basını izlediğimizde, her gün bizi bu ülkede ayıran şeylere daha fazla odaklandıklarını görüyoruz. Ve Başkan'ın iyi bir mizah anlayışı ile medya anlatısına bir kez daha meydan okuduğunu düşünüyorum." (DIŞ HABERLER)