Almanya'da bulaştırma katsayısı 2.76'ya çıktı

Korona virüsüne karşı önlemleri gevşeten Almanya'da bulaştırma katsayısı 2.76'ya yükseldi. Robert Koch Enstitüsü Direktörü Lothar Wieler, "Almanya önümüzdeki haftalarda dikkatli olmalı çünkü salgın bitmiş olmaktan çok uzak" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya'da korona virüsü bulaştırma katsayısının, 2.76'ya yükseldiği açıklandı. Salgın hastalıklar konusunda yetkili Robert Koch Enstitüsü (RKI), son tahminlere göre 'R' değeri olarak bilinen virüs bulaştırma katsayısının 2.76 olduğunu duyurdu.

Kurumun Direktörü Lothar Wieler, sayının yerel/bölgesel vaka patlamaları nedeniyle yükseldiğini söyledi. Wieler, "Almanya önümüzdeki haftalarda dikkatli olmalı çünkü salgın bitmiş olmaktan çok uzak" diye konuştu.

Bulaştırma katsayısı, korona virüsünü taşıyan bir kişinin hastalığı ortalama olarak kaç kişiye bulaştırdığını ifade etmek için kullanılıyor. Katsayının 2.76 olması, her 100 kişinin virüsü 276 kişiye bulaştırdığı anlamına geliyor. Uzmanlar, salgının kontrol altında tutulabilmesi için bu katsayının 1'in altında tutulması gerektiğini söylüyor. (DIŞ HABERLER)