Polise 'Boğuluyorum' derken ölen Fransızın babası: Mösyö Macron, size ve devletinize savaş açıyorum

Fransa'da ocak ayında gözaltına alındığı sırada polisin sert müdahalesi nedeniyle ölen Cédric Chouviat'in son görüntüleri ortaya çıktı. Chouviat'in, polise sadece 22 saniye içinde yedi defa "Boğuluyorum" dediği anlaşılırken, babası Cumhurbaşkanı Macron'a seslenerek "Oğlum öldürüldü. Mösyö Macron, size ve devletinize savaş açıyorum" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa'da ocak ayında polis tarafından gözaltına alınırken komaya girip hastanede ölen 42 yaşındaki beş çocuk babası Cédric Chouviat'in ölümüne ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde Chouviat'in, ABD'deki George Floyd cinayetini andırır şekilde polise "Boğuluyorum" diye seslendiği duyulurken, polis hakkında yeni bir soruşturma açıldı.

Chouviat'in babası Christian Chouviat ise bir basın toplantısı düzenleyerek doğrudan Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a seslendi. Christian Chouviat, "Mösyö Macron, size ve devletinize savaş açıyorum" dedi.

Yeni ortaya çıkan görüntülerde, Cédric Chouviat'in ocak ayında Paris'teki Eyfel Kulesi'nin yakınlarında motosiklet sürdüğü sırada gözaltına alınışı görülüyor. Polisin cep telefonuyla oymadığı ve plakasının okunmayacak derecede kirli olduğu gerekçesiyle durdurduğu Chouviat'in, polise birkaç kez 'aptal' dediği ve gözaltına direndiği, yere yatırıldıktan sonra ise sadece 22 saniye içinde yedi defa "Boğuluyorum" dediği anlaşılıyor.

ÖLÜM RAPORUNDA 'BOĞULMA' YAZIYOR

Chouviat olay yerinde kalp krizi geçirmiş ve komaya girmiş, kaldırıldığı hastanede ölmüştü. Otopsi raporunda ise ölüm nedeni olarak ses borusunda çatlak ve oksijensiz kalarak boğulma tespiti yer almıştı. Olayın ardından hiçbir polis memuru hakkında işlem yapılmazken, Fransız basını görüntülerin ortaya çıkması üzerine dört polisin ifadesinin alındığını yazdı.

'MÖSYÖ MACRON...'

Cedric Chouviat'in ailesiyse öfkeli. Yeni görüntülerin yayımlanması sonrası basın toplantısı düzenleyen aile, Macron'dan açıklama istedi. Chouviat'in babası "Nefes alamıyorum' diye bağırıyordu... Oğlum öldürüldü. Mösyö Macron, size ve devletinize savaş açıyorum" diye isyan etti. Chouviat'in kızı Sofia da, "Doğrudan Cumhurbaşkanı Macron'a sesleniyorum. Sorularımıza yanıt istiyoruz" dedi. Aile Macron'dan, polise gözaltı sırasında izin verilen yöntemlerin değiştirilmesini de istedi.

Polislerin avukatı müvekkillerinin olay sırasında '15 dakika boyunca hakarete uğradığını' savunsa da, Fransız bir yargı kaynağı cinayet soruşturması açıldığını söyledi. (DIŞ HABERLER)