ABD'de pizzadan 'gamalı haç' çıktı, iki Little Caesars çalışanı kovuldu

ABD'de eve pizza sipariş eden bir çift, kutunun kapağını açınca salamla 'çizilmiş' bir gamalı haçla karşılaştı. Pizzayı gönderen Little Caesars özür dilerken, siparişi veren Misty Laska, "Etrafa yayılan ve ciddiye alınmayan bu tür nefret, dünyanın bu kadar bölünmüş olmasının sebebi" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin Ohio eyaletinde pizza siparişi veren Misty Laska, kutuyu açtığında pizzanın üzerindeki salamların Nazi sembolü olan gamalı haç şeklinde yerleştirildiğini gördü. Pizzanın fotoğrafını çektikten sonra sosyal medyada paylaşan Misty Laska, eşiyle beraber şaşkınlıktan donup kaldıklarını söyledi.

Little Caesars'dan sipariş verdikleri pizzanın üzerindeki gamalı haçı gören çift, iade etmek için dükkanı aradıklarında kimseye ulaşamadıklarını anlattı. Laska, ertesi gün Little Caesars'ın kendilerini arayıp özür dileğini belirtti. Buna göre, Laska'yı arayan şirket yetkilisi, 'çalışanların pizzayı satılmak üzere değil, şaka olarak yaptıklarını' söyledi.

'ŞAKA AMAÇLI' YAPILMIŞ

Laska ise 'şakanın boyutu göz önünde bulundurulduğunda çalışanların işten çıkartılmasının tatmin edici bir adım olmadığını' belirterek, "Etrafa yayılan ve ciddiye alınmayan bu tür nefret, dünyanın bu kadar bölünmüş olmasının sebebi. Umarım sorumlu olanlar bundan bir ders çıkarır" dedi.

Little Caesars'dan yapılan açıklamadaysa, "Hiçbir şekilde ırkçılık ve ayrımcılığa karşı hoşgörümüz yok. Bunu yapan iki çalışanın işine son verildi" denildi. (DIŞ HABERLER)