Fauci: 'Yarı karantina' ABD'de salgının süresini uzattı

ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Başkanı Anthony Fauci, ülkesindeki korona virüsü salgınının kontrol altına alınamamasını karantina uygulamasının kısıtlı kalmasına bağladı. ABD'nin bulaş zincirini engellemek için en fazla yüzde 50 oranında kapandığını söyleyen Fauci, "Bu da salgının uzamasına yol açtı" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de korona virüsüyle mücadelenin en yetkili ismi olan Dr. Anthony Fauci, ülkesindeki salgının bir türlü kontrol altına alınamamasının nedeni olan seçilen karantina yöntemini gösterdi. Fauci, Avrupa ülkelerinin yüzde 97 oranında kapanarak başarı sağladığını, ABD'yse koronaya karşı ülkenin en fazla yüzde 50'sinin kapatılması nedeniyle salgının devam ettiğini söyledi.

BBC'ye konuşan Fauci, yeni vaka sayılarının büyük ölçüde kontrol altına alındığı Avrupa ile ABD arasında şu karşılaştırmayı yaptı: "Onlar yaklaşık yüzde 97 oranında kapandılar. ABD'deyse, en sıkı karantina önlemlerinin alındığı yerlerde bile, ülkenin sadece yaklaşık yüzde 50'si kapandı. Bu da salgının uzamasına yol açtı."

Fauci, eyaletlerdeki yeniden açılma girişimleriyle eş zamanlı olarak son günlerde farklı eyaletlerden 'vaka patlaması' haberleri geldiğine dikkat çekerek "Bunu kontrol altına almamız lazım yoksa ABD'de daha da büyük bir salgın riski var" dedi. (DIŞ HABERLER)