Twitter açıkladı: 130 hesap saldırıya uğradı

Twitter'da çarşamba günü yaşanan ve tarihin en büyük hackleme vakalarından biri olarak tarihe geçen siber saldırıda 130 hesabın ele geçirildiği belirtildi. Twitter'dan yapılan açıklamada "Yaklaşık 130 hesabın hedef alındığını düşünüyoruz" ifadelerine yer verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sosyal medya platformu Twitter'da dün, bugüne dek görülen en büyük siber saldırılardan biri yaşanırken, 130 hesabın hacklendiği belirtildi. Twitter'dan yapılan açıklamada, "Yaklaşık 130 hesabın hedef alındığını düşünüyoruz" denildi.

Açıklamada, "Bunlar arasından bazı hesaplarda, saldırganların hesabın kontrolünü ele geçirip ardından tweet attı" ifadeleri yer aldı. Güvenlik açığının sebebi belirtilmedi ancak 'herkese açık olmayan verilerin gizliliğinin ihlal edilip edilmediğinin araştırıldığı' aktarıldı.

SALDIRIDAN ÖNCE GRİ BORSADA SATIŞA SUNULMUŞ

Reuters ajansının haberinde, Twitter üzerinden siber saldırılar düzenlenmeden önce hacklenen hesapların gri borsa üzerinden satışa sunulduğu aktarıldı. Siber güvenlik uzmanı Brian Krebsü, hesapların OGUsers adlı gri borsa sitesi üzerinde satışa çıkartıldığını ve bir kullanıcının bu hesapları için '2 bin dolar 3 bin dolar arasında para talep ettiğini' ifade edildi.

Twitter'da yapılan saldırıda aralarında Amazon'un sahibi Jeff Bezos, Tesla'nın CEO'su Elon Musk, Apple, Microsoft’un kurucusu Bill Gates, eski ABD başkanı Barack Obama, Demokrat başkan adayı Joe Biden, Rapçi Kanye West'in de bulunduğu onlarca önde gelen şahıs ve firmaya ait mavi tikli hesaplar hacklenmişti. Atılan mesajlarda, dünyanın bazı en ünlü isimleri bir bitcoin cüzdanına (hesabına) para gönderilmesi çağrısı yapılmıştı. Olayın ardından FBI'ın soruşturma başlattığı açıklandı. (DIŞ HABERLER)

Twitter'da dün gece ne oldu?Twitter'da dün gece ne oldu?