İsrailli yerleşimciler, Filistinli bisikletçilere saldırdı

İsrail'in işgal altında tuttuğu Batı Şeria'da bir telefon uygulamasının çizdiği rota üzerinden bisiklet turu yapan dört Filistinli eylemci, İsrailli yerleşimcilerin saldırısına uğradı. İsrail polisi soruşturma başlattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail işgali altında bulunan Batı Şeria'da, bir telefon uygulamasının verdiği rota üzerinde bisiklet turuna çıkan bir grup Filistinli bisikletçi, İsrailli yerleşimcilerin saldırısına uğradı. Yerleşimcilerin, Filistinli bisikletçilere taş atarak saldırdığı belirtiliyor.

Filistinli dört bisikletçi, Batı Şeria'nın Ramallah kentinden yola çıkmış, Komoot isimli bisiklet yolu uygulamasına bakarak kendilerine 80 kilometrelik bir rota çizmişlerdi. Ancak üzerinde yasadışı Yahudi yerleşimlerinin bulunduğu biri alana girince, saldırıya uğradılar.

Bisikletçilerden Amer Kurdi, yola çıktıktan bir saat sonra uygulamayı takip ederek Şilo isimli İsrail yerleşiminin yakınına geldiklerini, burada İbranice konuşan bir konuşan bir grup erkeğin kendilerine nereden geldiklerini sorduklarını söyledi. Bisikletçiler Ramallahlı olduklarını söyleyince, yüzlerini tişörtleriyle kapatan yerleşimciler onlara taş atmaya başladılar.

'METAL SOPAYLA DÖVDÜLER'

Amer Kurdi'nin 28 yaşındaki kardeşi Samer ise "Diğerleri kaçmayı başardı ama benim ayağım takıldı ve düştüm. Ayağa kalktığımda arkamda bir yerleşimci vardı ve beni metal sopayla dövmeye başladı" dedi.

İsrail polisi olayın ardından soruşturma başlattıklarını açıklarken, İsrail'İn 1967'den bu yana işgal altında tutup yasadışı yerleşimlerle bölük pörçük ettiği Batı Şeria'daki gerçekliğin, yol tarifi veren sosyal medya uygulamalarınca tam olarak kavranamadığına dair bir tartışma başladı. (DIŞ HABERLER)