Kuzey Kore'de 'ilk korona vakası': Sınır kasabası karantinaya alındı

Kuzey Kore, küresel korona virüsü salgınının başından bu yana ilk kez bir vakaya 'rastlanmış olabileceğini' açıkladı. Güney Kore sınırındaki bir kasaba karantinaya alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dünyanın en kapalı ülkelerinden biri olan Kuzey Kore, ilk oalsı korona virüsü vakası nedeniyle alarma geçti. Güney Kore sınırında bir kişide semptomların görülmesi üzerine acil bir politbüro toplantısı düzenleyen Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, bir kasabada acil durum ilan etti.

Devlet ajansı KCNA'nın haberine göre, üç yıl önce Güney Kore'ye geçen ve sınır kasabası Kaesong'a 19 Temmuz'da yasadışı yollardan giren bir kişide korona virüsü semptomları görüldü. Haberde bu kişiye test yapılıp yapılmadığına dair bilgi verilmedi. Ancak hastanın üst solunum yollarının ve kanının incelendiği belirtildi.

Hastanın karantinaya alındığı ve temas kurduğu kişilerin arandığı aktarıldı. Korona virüsü tespit edilmesi halinde bu kişi, Kuzey Kore yetkilileri tarafından pandemide resmen açıklanan ilk hasta olacak.

Açıklamaya göre, Kuzey Kore lideri Kim de bu durumun ardından politbüroyu acil toplantıya çağırarak Kaesong'da acil durum ilan etti. Kasabada sokağa çıkma tedbirleri yürürlüğe sokuldu. Kim'in ise toplantıda, "Kötücül virüsün ülkeye girdiğinin söylenebileceği kritik durum" tanımlaması yaptığı belirtiliyor. (DIŞ HABERLER)