'Asya'nın en ağır hastası' iyileşti: Bu virüsü hafife almayın

Vietnam'da 68 gün solunum cihazına bağlı kalan ve yapay komaya sokulan korona virüsü hastası Stephen Cameron iyileşti. 42 yaşındaki İskoç pilot, BBC ile söyleşisinde virüsün hafife alınmaması çağrısında bulundu: Ben, bu virüsün ne kadar ciddi olduğunun yaşayan bir örneğiyim.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Vietnam'da korona virüsüne yakalandıktan sonra 68 gün solunum cihazına bağlı kalan, yapay komaya sokulan ve 'Asya'nın en ağır korona hastası' olarak anılan İskoç pilot Stephen Cameron iyileşti. Temmuz ortasında döndüğü İskoçya'da basına konuşan 42 yaşındaki pilot, çok zor bir tedavi sürecinden geçtiğini anlatarak insanlardan virüse karşı önlem almaktan vazgeçmemelerini istedi. Cameron, "Ben, bu virüsün neler yapabileceğinin ve ne kadar ciddi olduğunun yaşayan bir örneğiyim" dedi.

Cameron, Vietnam'da daha çok yabancıların gittiği bir barda virüse yakalandıktan sonra hastaneye kaldırılmıştı. Mayıs ortasında akciğer kapasitesi yüzde 10'a kadar düşmüş, akciğer nakli olmadan hayatta kalamayacağı açıklanmıştı. Korona virüsünden tek bir ölümün bile kaydedilmediği Vietnam'da halk '91 numaralı hasta' olarak bilinen Cameron'a akciğer bağışı için seferber olmuştu.

Cameron bu süreçte, 68 gün boyu solunum cihazına ve kalp akciğer pompasına bağlı kaldı; yapay olarak komaya sokulması gerekti. Çoklu organ yetmezliği belirtileri başladı, 30 kilograma kadar düştü. Ve tüm bunların ardından, akciğer nakline gerek kalmadan, hayata tutunmayı başardı.

Vietnam çapından doktorlar, Cameron'ın hayatta kalması için neler yapılabileceği konusunda telekonferanslar düzenlemişti.

Şimdi İskoçya'nın Wishaw kentinde tedavi gören Cameron, virüse karşı bıkkınlık nedeniyle önlem almaktan vazgeçilmemesi çağrısında bulunuyor. "Ben, bu virüsün neler yapabileceğinin ve ne kadar ciddi olduğunun yaşayan bir örneğiyim" diyen Cameron, "İlk uyandığımda, yeniden yürüyüp yürüyemeceğimi sorguladım. Hayat boyu felç kalıp kalmayacağımı bilmiyordum, ayaklarımı hissedemiyordum " ifadelerini kullandı. Cameron BBC ile söyleşisinde, "Bir dönem Asya'nın en ağır hastası olduğumu söylüyorlar. Vietnamlı doktorlar benden öğrendikleri şeyler sayesinde, bu bilgileri benzer durumdaki hastalarda kullanabildi" dedi. (DIŞ HABERLER)

Vietnam 'İngiliz hasta'nın kurtarılması için kenetlendiVietnam 'İngiliz hasta'nın kurtarılması için kenetlendi