Johnson'dan korona uyarısı: Ben de şişmandım

İngiltere hükümeti, korona virüsünün kilolu kişileri daha ağır etkilediğinin ortaya çıkması sonrası obeziteye savaş açtı. Abur cubur reklamlarına sınırlandırma getirilirken, yoğun bakımda korona tedavisi görmüş Başbakan Boris Johnson, "Ben de çok şişmandım" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere, korona virüsü konusunda obeziteye savaş açtı. Sağlık Bakanlığı'nın ardından Başbakan Boris Johnson da fazla kiloların Covid-19 riskini artırdığı konusunda uyarıda bulundu. Kendisinin de koronaya yakalandığını ve yoğun bakıma alındığını hatırlatan Johnson, "Ben de çok şişmandım" dedi.

Twitter hesabından köpeğini gezdirirken yürüyüş yaptığı bir video paylaşan Johnson, "Yoğun bakıma gerçekten çok hastayken gittiğimde, çok kiloluydum. Biliyorsunuz, çok şişmandım" ifadelerini kullandı. Johnson, uzun yıllardır kilo vermek isteyip başaramadığını söyleyerek, "Fakat korona virüsünü atlattığımdan beri formumu düzenli olarak geliştiriyorum" diye konuştu.

Johnson'un uyarısının arka planında, İngiltere'de yapılan ve kilolu kişilerin korona virüsüne yakalanma riskinin daha yüksek olduğunu ortaya koyan bir araştırma bulunuyor. İngiltere Sağlık Bakanlığı da bu sabah halktan virüsle mücadele kapsamında 'daha az yemelerini' istemişti.

İngiltere hükümeti aynı araştırma çerçevesinde, televizyon ve internette saat 21.00'dan önce abur cubur reklamı yapılmasını yasakladı. Ayrıca, abur cubur gıdalardaki bir alana bir bedava kampanyaları da kaldırıldı. (DIŞ HABERLER)

Koronaya karşı 'obezite' uyarısı: Daha az yiyinKoronaya karşı 'obezite' uyarısı: Daha az yiyin