Koronaya karşı 'obezite' uyarısı: Daha az yiyin

İngiltere Sağlık Bakanlığı, koronaya karşı vatandaşlarını kilo almamaları konusunda uyardı. Sağlık Bakanı Yardımcısı Helen Whately, vücut kitle endeksi 40'ın üzerine çıktıkça korona riskinin yükseldiğini tespit eden rapora dikkat çekerek, "Daha az yemek yiyin" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere Sağlık Bakanı Yardımcısı Helen Whately, korona virüsüyle savaşmak için kilo vermenin önemli olduğunu dile getirdi. Obezitenin Covid-19 nedeniyle ölüm riskini artırdığını söyleyen Whateley, "Kilo vermek için daha az yemek yiyin" dedi.

'VÜCUT KİTLE ENDEKSİ 40'IN ALTINDA OLMALI'

Whately, İngiltere'deki sağlık uzmanlarının obezitenin Covid-19 riskini artırdığına dair raporuna dikkat çekerek, vücut kitle endeksi 40'ın üzerinde olanların korona virüsü nedeniyle ölme risklerinin iki katına çıktığını söyledi.

RAPORDA NE DİYORDU?

İngiltere Halk Sağlığı İdaresi'nin (PHE) çalışmasında, obezite veya aşırı kilonun Covid-19 nedeniyle ölüm riskini artırdığı tespit edildi. raporda vücut kitle endeksi 25 ila 29,9 olan kişilerin, enfekte olmaları halinde hastaneye kaldırılma riskinin daha yüksek olduğu belirtildi.

Vücut kitle endeksi 30 ila 35 arasında olan kişilerde ise ölüm riskinin yüzde 40 oranında arttığı, vücut kitle endeksi 40'ın üzerine çıktıkça bu riskin daha da yükseldiği kaydedildi.

'KAYBEDİLEN HER KİLO RİSKİ AZALTACAK'

Oxford Üniversitesi'nden beslenme uzmanı Susan Jebb, 'kaybedilen her kilonun korona virüsü nedeniyle hastaneye kaldırılma riskini azaltacağını' söyledi. Vücut kitle endeksi ortalama 25 olan kişileride kilo vermenin 'denemeye değer' olduğunu dile getirdi. Jebb, "Eğer bu sayı 25'in üzerindeyse, kilo vermeye çalışın. Eğer değerleriniz sağlıklı bir aralıktaysa kilo almaktan kaçının" ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER)