AB'den 63 milyon euroluk remdesivir anlaşması

Avrupa Birliği Komisyonu, Amerikan ilaç firması Gilead’ın ürettiği antiviral ilaç remdesivirin tedariki için 63 milyon euroluk anlaşma yapıldığını duyurdu. 30 bin hastanın tedavisinde yetecek miktarda doz alınacağı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, antiviral ilaç remdesivirin kısa vadeli ihtiyaçları karşılamak için tedarik edileceğini duyurdu. Komisyon, remdesivirin satın alınması için için 63 milyon euroluk (yaklaşık 514 milyon TL) anlaşma yapıldığını bildirdi.

30 BİN HASTANIN TEDAVİSİNDE KULLANILACAK

AB Komisyonu'nun açıklamasında, yaklaşık 30 bin hastanın tedavisine yetecek miktarda doz alınacağı belirtildi. Amerikan ilaç firması Gilead'le yapılan anlaşmayla satın alınacak remdesivirin 'sadece acil ve kısa vadeli ihtiyaçlar için kullanılacağı' belirtilirken, ekim ayından itibaren yeni dozlar alınabileceği aktarıldı.

AVRUPA'DA ONAYLANAN TEK İLAÇ

Remdesivirin haziran ayında Avrupa İlaç Kurumu (EMA) tarafından korona virüsü tedavisinde belirli koşullarda kullanılması önerilmişti. Gilead’ın ürettiği remdesivir, şu ana kadar AB'de onaylanmış ilk korona ilacı niteliğinde. Temmuz ayı başında ise neredeyse tüm mevcut remdesivir stoku ABD hükümeti tarafından satın alınmış, 500 bin dozdan fazla remdesivirin alımı için anlaşma yapılmıştı. (DIŞ HABERLER)