DSÖ'den gençlere uyarı: Önlemlere uyun, virüsü yaymayın

Avrupa'daki korona virüsü vakaları yeniden yükselişe geçerken, DSÖ'den gençlere uyarı geldi. DSÖ'nün Avrupa bölgesi direktörü Hans Kluge, vaka artışlarının daha çok gençlerden kaynaklandığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dünya Sağlık Örgütü'nün Avrupa bölgesi direktörü Hans Kluge, kıtada artan korona virüsü vakalarının gençlerden kaynaklandığı konusunda uyarıda bulundu. Kluge, Avrupa ülkelerinin hükümetlerine gençlerle Covid-19 konusunda daha iyi iletişim kurma çağrısı yaptı.

BBC Radyosu'na konuşan Kluge, "Giderek daha fazla ülke yerel vaka patlamaları ve vaka sayılarında artışla karşı karşıya. Şunu biliyoruz ki bu, insanların davranışlarındaki değişimin bir sonucu. Bazı sağlık yetkililerinden aldığımız bilgilere göre, yeni enfeksiyonların büyük bir kısmı gençler arasında. Dolayısıyla benim için bu, gençleri bu işe nasıl daha iyi müdahil edeceğimizi yeniden düşünmemiz için yeterince yüksek sesli bir çağrı anlamına geliyor" dedi.

İki kız çocuğu babası olarak gençlerin 'yazı kaçırmak istememesini anladığını' söyleyen DSÖ yetkilisi, "[Fakat] kendilerine, ebeveynlerine, anneanne-dedelerine ve toplumlarına karşı bir sorumlulukları var ve artık, sağlıklı davranış biçimlerini nasıl edineceğimizi biliyoruz. Bu bilgiden faydalanalım" diye konuştu. (DIŞ HABERLER)