Belarus'ta 3 bin kişi gözaltında

Belarus'ta Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko'nun kazandığı açıklanan seçimlerden sonra başlayan protesto gösterileri sürüyor. Lukaşenko'nun rakiplerinden Svetlana Tikhanovskaya, açıklanan sonucu kabul etmediklerini söyleyerek, barışçıl bir şekilde yönetimin kendilerine devredilmesi çağrısını yaptı. Gösterilerde toplam 3 bin kişinin gözaltına alındığı açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Belarus'ta 26 yıllık devlet başkanı Aleksandr Lukaşenko'nun tekrar seçildiği açıklanan seçimlerin ardından gösteriler sürüyor. Resmi sonuçlara göre Lukaşenko yüzde 80, ana rakibi olarak görülen eski İngilizce öğretmeni Svetlana Tikhanouskaya yüzde 9.9 oranında oy aldı.

Svetlana Tikhanovskaya, açıklanan sonucu kabul etmediklerini söyledi, barışçıl bir şekilde yönetimin kendilerine devredilmesi çağrısını yaptı.

Ülke çapında düzenlenen protestolarda toplam 3000 kişi gözaltına alındığı kaydedildi.

Belarus İçişleri Bakanlığı açıklamasında, 1000 kadar kişinin başkent Minks'te gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, gerçek mühimmat kullanılmadığı, ölen olmadığı da belirtildi. 39 polis ile 50 sivilin yaralandığı açıklandı.

Öte yandan Devlet Başkanı Aleksander Lukaşenko ise göstericiler için "yabancı ülkelerin koyunu" ifadesini kullandı. (Kaynak: BBCTürkçe)

Lukaşenko'dan ilk açıklama: İzin vermeyeceğizLukaşenko'dan ilk açıklama: İzin vermeyeceğiz

Lukaşenko'nun kazandığı açıklandı, Belarus karıştıLukaşenko'nun kazandığı açıklandı, Belarus karıştı