BP'yi Hitler'e benzetince kovulan işçi 200 bin dolar tazminat kazandı

Petrol şirketi BP'nin Avustralya'daki bir çalışanı, patronların maaş müzakerelerindeki tavrını Hitler'in son günlerini anlatan Çöküş filmindeki meşhur bir sahne üzerinden tiye alınca işten kovuldu. Dava açan işçi, 200 bin dolar tazminat kazandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avustralya, çalıştığı petrol şirketi BP'den 200 bin dolar tazminat kazanan işçiyi konuşuyor. Bir rafineride teknisyen olarak çalışan Scott Tracey, şirketin işçilerle maaş müzakerelerindeki tavrını, Adolf Hitler'in son günlerini anlatan Çöküş filmindeki meşhur sığınak sahnesi üzerinden eleştirdi.

Tracey, Hitler'in generallerine bağırarak emirler yağdırırken esasen savaşın kaybedildiğini anladığı bu sahneyi, replikleriyle oynanmış bir şekilde kapalı bir Facebook grubunda paylaştı. BP ise 2018 yılında yaşanan olayın ardından Tracey'yi işten çıkardı.

İşe dönme davası açan Tracey, yaklaşık iki yıl süren yargı sürecinin ardından davayı kazandı. İlk mahkeme Tracey'yi 'patronlarını Nazilere benzetmek' gerekçesiyle haksız bulsa da, temyiz mahkemesi bu kararı bozdu. Son mahkemede, paylaşımın şaka içerikli olduğu kabul edildi ve Tracey işe dönme hakkının yanı sıra 200 bin dolar tazminat kazandı. BP'nin 150 bin dolar ödeme ısrarı da kabul görmedi. (DIŞ HABERLER)