Suriye ve Rusya anlaştı: Lazkiye’deki Hmeymim üssü genişletiliyor

Rusya ve Suriye, Lazkiye’deki Hmeymim üssünün genişletilmesinde anlaştı. Tarafların imzaladığı protokole göre, üssün bir bölümü karşılıksız olarak Rusya'nın kullanımına verilecek ve tedavi merkezi olarak kullanılacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya ve Suriye hükümetleri, Lazkiye’deki Hmeymim üssünün genişletilmesini içeren protokol üstünde anlaştı. Suriye hükümeti tarafından karşılıksız olarak Rus üssünün kullanımına verilecek alanda bir tedavi merkezinin yer alacağı belirtildi.

Rus devlet ajansı Sputnik'in aktardığına göre protokol, Lazkiye’de Hmeymim üssünün kullanımında olan toprak ve karasuyu alanlarının genişletilmesini içeriyor. Rusya hükümetinin yayınladığı belgeye göre, sekiz hektar büyüklüğündeki alan tedavi ve rehabilitasyon merkezi olarak kullanılacak. Ayrıca, bu alanın herhangi bir karşılık istenmeden geçici olarak Rusya’nın kullanımına verileceği kaydedildi. Suriye tarafının protokolü 21 Temmuz'da, Rusya'nın 30 Temmuz’da imzaladığı belirtildi.

Rusya Hmeymim üssünü, 2015’ten beri bu ülkedeki terörist gruplara düzenlediği hava saldırıları için kullanıyor. (Sputnik)

Etiketler Suriye Rusya hmeymim