Jacob Blake'in kardeşi: Merhamet değil, değişim istiyorum

ABD, polis şiddeti sonucu felç olan Jacob Blake'ın kardeşi, "Yıllardır polisin siyahları öldürmesine şahitlik ediyoruz. Merhamet değil, değişim istiyorum" dedi. Basın toplantısında konuşan Anne Julia Jackson ise, oğlunun "Tekrar yürüyebileceğimi sanmıyorum anne" dediğini aktardı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin Wisconsin eyaletinde polis tarafından yedi el ateş edilerek vurulan ve felç olan siyah vatandaş Jacob Blake'in ailesi ve avukatları düzenlenen basın toplantısında konuştu. Blake'ın annesi, Kenosha kentinde devam eden protestoların 'oğlunu yansıtmadığını' söylerken, Blake'ın kız kardeşi "Merhamet değil, değişim istiyorum" ifadelerini kullandı.

'TEKRAR YÜRÜYEBİLECEĞİMİ SANMIYORUM ANNE'

"İyileşmeye ihtiyacımız var" diyen Anne Julia Jackson, şöyle konuştu: "Sokakta yürürken çok fazla hasar olduğunu gördüm. Bunlar oğlumu veya ailemi yansıtmıyor. Jacob, neler olup bittiğini bilseydi çok rahatsız olurdu. Bu yüzden herkesten kalplerinin sesini dinlemelerini istiyorum. İyileşmeye ihtiyacımız var."

Anne Jackson, günün erken saatlerinde oğlunu ziyarete gittiğini dile getirdi. Blake'ın "Tekrar yürüyebileceğimi sanmıyorum anne" dediğini sözlerine ekledi. Konuşurken göz yaşlarını tutamayan Blake'ın babası Jacob Blake Sr., "Oğlumu hiçbir değeri yokmuş gibi en az yedi defa vurdular. Ama oğlum değerli. O bir insan ve değerli" dedi.

"Blake'ın yeniden yürümesi bir mucize olur" diyen sivil haklar avukatı Benjamin Crump, Blake'in midesinde delikler oluştuğunu, böbrek ve karaciğerinin zarar gördüğünü ve ince bağırsaklarının alındığını söyledi.

'YILLARDIR POLİSİN SİYAHLARI ÖLDÜRMESİNİ İZLİYORUZ'

Jacob Blake'ın kız kardeşi Letetra Widman ise 'kızgın olduğunu' getirdi ve şöyle konuştu: "Üzgün değilim, kızgınım ve yorgunum. Yıllar önce ağlamayı bıraktım, uyuştum. Yıllardır polisin siyahları öldürmesine şahitlik ediyoruz. Merhamet değil, değişim istiyorum."

Basın toplantısının ardından CNN'e konuşan Crump, polislerin Blake'ı vurma nedenlerine dair hiçbir gerekçe sunmadığını dile getirdi. Blake'e ateş eden polisler yerine ailenin sorgulandığını söyleyen Crump, "Üç çocuğu arabada babalarının idamını izlerken neden en az yedi el ateş ederken Blake'i sırtından vurdunuz" ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER)