ABD'de ikinci 'nefes alamıyorum' vakası: 29 yaşında öldürüldü

Siyah George Floyd'un ardından ABD bu kez de polisin Stephen A. Dolceamore'un nefesini keserek öldürdüğü görüntüleri konuşuyor. Dolceamore'un 3 Nisan'da 'garip davrandığı' gerekçesiyle polis tarafından gözaltına alınırken nefessiz kalarak öldüğü ortaya çıktı. Olayla ilgili görüntüler Dolceamore'un ailesi tarafından paylaşıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Polisin şiddetiyle yaşanan ölümler nedeniyle aylardır protestoların sürdüğü Amerika Birleşik Devletleri'nde bu sefer de 3 Nisan'da yaşanan bir olayın görüntüleri ortaya çıktı. New Jersey eyaletinin Trenton kentinde yaşanan olayda Stephen A. Dolceamore isimli bir ABD vatandaşının, 4 polis tarafından gözaltına alınırken ters kelepçe sırasında nefesinin kesilmesi nedeniyle boğularak öldüğü anlaşıldı.

"Trafiğin ortasında yürüdüğü ve garip davrandığı" iddiası ile gözaltına alınmak istendiği öğrenilirken eyalet savcılığı olayın araştırılmasını istedi. Bunun üzerine görüntüler Dolceamore'un ailesine verilirken videoda Dolceamore'un polisler tarafından belden yukarısı çıplak şekilde yere yatırılarak ters kelepçe yapıldığı ve "Nefes alamıyorum" dediği gözüküyor. Uyarıları polis tarafından ciddiye alınmayan Dolceamore'un bilincini kaybettiğinin anlaşılmasının ardından polisler, bu kez uyanması için müdahalede bulunsa da Dolceamore kurtarılamıyor.

Aile tarafından dün paylaşılan video sosyal medyada gündem olurken Dolceamore'un ölümüyle ilgili soruşturmada henüz bir sonuç çıkmadı. Amerika'da mayıs ayında da George Floyd polis tarafından gözaltına alınırken nefesi kesilerek öldürülmüştü. Olayın ardından paşlayan protestolarda geçen hafta da Jacob Blake, polis tarafından sırtından 7 kez vurulmuş ve vücudunun yarısı felç kalmıştı. (DIŞ HABERLER)