Fransa'da korona alarmı: Durum kritik hale gelebilir

Fransa'da korona virüsü vakalarındaki artış hızı kesilmezken, bazı kentlerin risk seviyesi yükseltildi. Pasteur Enstitüsü'nden Profesör Antoine Fontanet, artışın devam etmesi halinde aralık ayına kadar durumun kritik hale gelebileceğini dile getirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Günlük olarak tespit edilen yeni korona virüsü vakalarının 7 binin üzerinde seyrettiği Fransa'da, uzmanlar 'kış aylarında durumun kritik hale gelebileceği' konusunda uyarıda bulundu. Ülke genelinde bazı kentlerin de risk seviyesi yükseltilirken, 'kırmızı bölgelerin' sayısı 28'e çıktı.

Fransa'da yayın yapan La Chaîne Info'ya konuşan Pasteur Enstitüsü'nden Profesör Antoine Fontanet, vakaların bu şekilde artmaya devam etmesi halinde aralık ayına kadar durumun kritik hale geleceği konusunda uyardı. "Ne kadar erken hareket edersek önlemler o kadar azalır" diyen Profesör Fontanet, hastane başvurularının yüzde 15 oranında arttığını dile getirdi.

Cuma günü 8 bin 975, cumartesi 8 bin 550 ve pazar günü 7 bin 71 vakanın kaydedildiği Fransa'da, pozitif test oranının bir hafta içinde yüzde 4.3'ten yüzde 4.9'a yükseldiği belirtildi. Bu oran, ağustos ayı sonunda yüzde 3.9 olarak kaydedilmişti.

Fransa'da ölü sayısı 30 bin 707'ye, vaka sayısı 362 bin 889'a çıktı. (DIŞ HABERLER)