Kerkük'te IŞİD saldırısı: 2 polis yaralandı

Kerkük'te polisler ve IŞİD militanları arasında çatışma çıktı. Çatışma sırasında bir IŞİD üyesinin gerçekleştirdiği intihar saldırısında 2 polis yaralandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Irak'ın Kerkük kentinde güvenlik güçleri ile IŞİD üyeleri çıkan çatışmada bir militanın üzerindeki düzeneği patlatması sonucu 2 polis yaralandı.

Anadolu Ajansı'na açıklama yapan Kerkük Polis Müdürü Ali Kemal, Kerkük'ün güney batısındaki Raşad nahiyesi yakınında federal polis gücü ile IŞİD mensupları arasında çatışma çıktığını söyledi. Çatışma sırasında bir IŞİD üyesinin üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirdiğini aktaran Kemal, olayda 2 polisin yaralandığını ifade etti.

IŞİD, Haziran 2014’te Musul, Salahaddin ve Enbar vilayetlerinin tamamı ile Diyala ve Kerkük vilayetlerinin bir kısmını ele geçirmiş, söz konusu bölgeler yıllar içinde örgütten geri alınmıştı. Dönemin Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, 9 Aralık 2017'de, "örgüte karşı zafer kazanıldığını" duyurmuştu.

IŞİD'in bölgeden çıkarılmasının üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen, Kerkük, Diyala, Musul, Salahaddin ve Enbar vilayetlerinin kırsal bölgelerinde saldırıları devam ediyor.

24 Ağustos'ta IŞİD militanlarının Kerkük karayolu üzerinde düzenlediği saldırıda 4 asker ölmüş, 4 asker de yaralanmıştı. (KERKÜK/AA)