Şengal'e dönen Ezidi ailelere 10 milyon dinar yardım

Irak hükümeti, Şengal'e dönen Ezidi ailelere para yardımı yapılacağını açıkladı. IŞİD'in soykırımından kaçan Ezidi ailelere, geri dönmeleri için gerekli işlemler tamamlandıktan sonra 10 milyon dinar verileceği belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Irak hükümeti, IŞİD'in yaptığı Ezidi Soykırımı'nda öldürülenlerin ailelerine, Şengal'e dönmeleri halinde 10'ar milyon dinar (8 bin 320 dolar) yardım yapılacağını duyurdu. Yapılan açıklamada, "Öldürülen Ezidilerin ailelerine, geri dönmeleri için gerekli işlemler tamamlandıktan sonra 10 milyon dinar verilecek" denildi.

Ninova Valisi Necm El Caburi, Irak'ın resmi haber ajansı INA'ya verdiği demeçte 'binlerce Ezidi ailenin Şengal'e döndüğünü' ve Irak Başbakanı Mustafa el Kazımi ile askeri yetkililerin çoğunluğu, Duhok kentinde bulunan ve BM gözetimindeki kamplarda yaşayan ailelere yardım etme konusunda anlaştığını aktardı.

Ezidi hakları için mücadele eden YAZDA'dan yapılan açıklamada ise 'Şengal'de istikrar sağlamak adına hükümetten gelen çabalara değer verildiği' belirtildi. Açıklamada, "Hükümetin, soykırımdan kurtulanlara ve mağdurlara tazminat ödemesini umuyoruz" denildi.

Terör ve Askeri Operasyon Kurbanları Dairesi Başkanı Tarık el Mandalavi, IŞİD’in Ezidi vatanı Şengal’i ele geçirip soykırım yaptığı 2014 yılından bu yana öldürülen veya hâlâ kayıp olan Ezidilerin sayısının 7 binin üzerinde olduğunu aktardı. Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) verilerine göre de, 6 bin 417 Ezidi IŞİD tarafından kaçırıldı, 2 bin 880 kişi hâlâ kayıp.(DIŞ HABERLER)