İddia: Jeffrey Rojava'da siyasi anlaşma ilan edecek

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, Suriye'nin kuzeyine sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Jeffrey'nin, Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) ile PYD’nin öncülüğünü yaptığı Kürt Ulusal Birlik Partileri (PYNK) arasında siyasi bir anlaşmayı ilan edeceği öne sürüldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, Suriye'nin kuzeyindeki Haseke'ye sürpriz bir ziyaret düzenledi. Jeffrey, bölgede iktidar paylaşımı için bir süredir müzakereler yürüten Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) ve PYD’nin öncülüğünü yaptığı Kürt Ulusal Birlik Partileri (PYNK) ile görüştü. ABD'li temsilcinin, taraflar arasında bir anlaşmaya varıldığın ilan edeceği öne sürülüyor.

Görüşmelerin Haseke’nin güneyindeki bir Amerikan askeri üssünde gerçekleştiği, Jeffrey'nin temaslarında Suriyeli Kürtler arasında diyalog ve birliği destekledikleri mesajını verdiği belirtildi.

'EN YÜKSEK KÜRT OTORİTESİ'

Erbil'den yayın yapan Rudaw sitesinin Kürt kaynaklara dayandırdığı haberinde, Jeffrey'nin PYNK ile ENKS arasında 'en yüksek Kürt otoritesinin kurulmasını öngören siyasi bir anlaşma imzalandığını' duyurması bekleniyor.

Rojava’da Kürt siyasi temsilcilerin geçtiğimiz hafta 'siyasi karar merci' konusunda anlaştığı öne sürülmüştü. PYD ile ENKS'nin bu idari mercide yüzde 40’ar temsiliyeti kabul ettiği, geri kalan yüzde 20’nin bölgedeki diğer taraflara verilmesinin öngörüldüğü belirtilmişti. (DIŞ HABERLER)