6. Qutab / Azerbaycan
Kutub, Azerbaycan'ın en ünlü yemeklerinden biridir. Şekli quesadillaya benzeyen kutab, kağıt inceliğinde hamurdan yapılır, çeşitli malzemelerle doldurulur, katlanır ve genellikle geleneksel bir Azerbaycan kızartma tavası olan sacda pişirilir.
7. Amritsari kulcha / Hindistan
Kuzey Hindistan'ın Amritsari şehrinden gelen Amritsari kulcha, patates, soğan, süzme peynir ve baharatlarla doldurulmuş bir gözlemedir. Gözleme genellikle kişniş tohumları, kişniş ve kırmızı biber tozu ile süslenir.
8. Naan / Hindistan
Naan, kökleri Hindistan'a dayanan popüler bir gözlemedir. Naan'ın belgelenmiş ilk izleri, Hint-Pers şairi Amir Kushrau'nun MS 1300 tarihli notlarında bulunur. İsmi Farsça ekmek anlamına gelen kelimeden gelmektedir.
9. Piadina Romagnola / İtalya
Her ne kadar günümüzde bu ızgarada kızartılmış İtalyan gözleme genellikle bir sandviç olarak tüketilse de (en popüler dolgulardan biri prosciutto, squacquerone gibi kremalı yumuşak peynirler, domates ve bir avuç biberli yabani roka içerir), Piada veya piadina Romagnola bir zamanlar sadece temel bir yiyecekti.