6. Marranitos / Meksika
Marranito veya puerquito, geleneksel bir Meksika pan dulce (tatlı ekmek) çeşididir. Bu pan dulce kurabiye benzeri küçük kekler genelde domuz şeklindedir ve zencefille tatlandırılır.
Kurabiye, un, tarçın, zencefil, yenibahar, kabartma tozu, karbonat, tereyağı, tuz, şeker, pekmez, ayran ve yumurtanın karışımından yapılıyor.
7. Chocolate chip cookie / Amerika
Genellikle bir bardak süt veya bir fincan sıcak çay veya kahvenin eşlik ettiği çikolatalı kurabiyeler, lezzet açısından tuzlu ve tatlı arasında iyi dengelenmiş, yumuşak çiğneme dokusuna sahip ve eriyen küçük çikolata parçalarıyla doldurulmuş, bir nesil Amerikalıyı eski çocukluk günlerine geri getiriyor.
8. Speculaas / Hollanda
Speculaalar çoğunlukla Belçika ve Hollanda'da yapılan baharatlı kurabiyelerdir ancak aynı zamanda Almanya (Rhineland ve Westphalia), Lüksemburg ve Kuzey Fransa'da da popülerdirler.
Yoğun tarçın, karanfil, hindistan cevizi ve zencefil kokusuna sahip kurabiyeler, geleneksel olarak 5 Aralık ve 6 Aralık tarihlerinde kutlanan Aziz Nicholas Günü arifesinde pişirilir.
9. Vanillekipferl / Avusturya
Yaygın olarak Avusturya, Macaristan ve Almanya'da bulunan vanillekipferl, un, şeker, tereyağı ve vanilyadan oluşan geleneksel, tatlı, hilal şeklindeki kurabiyelerdir. Kurabiyeler genellikle fındık, badem veya ceviz gibi yer fıstığı içerir.