3. Houria / Tunus
Tunus mutfağıyla özdeşleşen bu salata, havuç, harissa, sirke, sarımsak, kimyon tohumu ve zeytinyağından oluşur. Hazırlaması çok kolay olduğu için, yemeklerin yanında sıklıkla tercih edilir. Havuç haşlanıp püre haline getirilir ve diğer malzemelerle karıştırılır. Bazı bölgelerde haşlanmış yumurta, beyaz peynir, kişniş ve zeytin gibi malzemelerle karıştırılarak sunulur.
4. Greek salad (Horiatiki salata) (Yunan Salatası) / Yunanistan
Köy salatası veya horiatiki olarak da bilinen Yunan salatası, dörde bölünmüş domates, dilimlenmiş kırmızı soğan ve iri dilimlenmiş salatalıktan oluşan Yunanistan'ın ulusal yemeğidir. Bölgeye göre zeytin, yeşil biber, beyaz peynir, kekik, tuz, karabiber veya zeytinyağı ve limon veya sirkeden (isteğe bağlı) yapılan tipik bir sos da olabilir.
5. Şopska Salatası / Bulgaristan
Šopska salata, aynı zamanda Bulgaristan'ın ulusal yemeklerinden biri olan geleneksel bir soğuk salatadır. Çoğu Bulgar restoranında bulabileceğiniz yaz aylarında servis edilen salata, doğranmış domates, salatalık, soğan, közlenmiş veya çiğ biber ve Bulgar peynirinden oluşur.
6. Smacked cucumber (Pai huang gua)
Özellikle Tibet'te piknik yaparken atıştırmalık olarak popüler olan geleneksel bir Asya yemeğidir. Yemek genellikle salatalık, sarımsak, susam yağı, siyah sirke ve soya sosu kombinasyonuyla yapılır. Salatalık soyulur ve oklava ile vurulur, böylece parçalanmaya başlar.