Dünyanın en iyi sosları açıklandı: Türkiye de listede
Geleneksel tarifleri öne çıkarmasıyla bilinen Taste Atlas (Lezzet Atlası) adlı web sitesi dünyanın en iyi soslarını açıkladı.
DUVAR - Lezzet eleştirmenlerinin incelemelerini ve yemekler hakkında yapılan araştırmaları bir araya getiren seyahat rehberi TasteAtlas, dünyanın en iyi soslarını sıraladı.
Listede 18'inci sırada haydari, 33'üncü sırada cacık yer aldı.
Listede 58'inci sırada ise acılı ezme kendine yer buldu.
1. Toum / Lübnan
Toum otantik bir Lübnan sarımsak ezmesidir. Bir havan ve havan tokmağı kullanılarak yavaşça ezilen bütün sarımsak dişlerinden yapılır. Bu işlem sırasında, alışılmadık, yumuşak bir dokuya sahip homojen bir sarımsak ezmesi oluşturmak için yağ (tercihen kanola gibi nötr bir yağ veya aromatik zeytinyağı) yavaşça eklenir.
Son olarak karışıma tuz ve limon suyu eklenerek sosa tuzlu bir tat ve fildişi rengi verilir. Toum, marinatlar, soslar ve dip soslar için kullanılır ve her yemeği zenginleştirebilir. Genellikle kızarmış tavuk, tavuk şiş veya tavuk shawarma gibi geleneksel yemeklerde tavukla birleştirilir, ancak aynı zamanda yaygın olarak sığır eti, kuzu eti veya keçi eti ile de birleştirilir.