MHP’DEN 'KADIN PROGRAMLARI YASAKLANSIN' ÇAĞRISI
Televizyon kanallarındaki gündüz kuşağı kadın programları her dönem tartışma konusu olur. Geçtiğimiz yıllarda birçok tepkiye yol açan 'evlilik' programlarının yerini şimdi özel hayatın kamusal alanda tartışıldığı programlar aldı. MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk Meclis Genel Kurulu’nda isim vermeden bu programları eleştirdi, “güya Türk toplumundaki mağduriyetleri, yaşanan olayları dile getirdikleri programlar ne yazık ki gençlerimizi ve toplumumuzun genel yapısını olumsuz etkilemektedir” dedi. Eşlerin, aile bireyleri veya arkadaşlarıyla kaçtığının, yasa dışı ilişki yaşadığının, farklı durumlara ilişkin olayların anlatıldığı bu tip popüler kültür ürünü programların insanların doğrudan duygularına hitap ederek uzun süre ekran başında tuttuğunu söyleyen Öztürk, “Türk örf ve âdetlerini, İslam ahlakını hiçe sayan bu tekil olayları genele mal eden bu programların yasaklanması ve yayından kaldırılması hususunda ilgi mercileri göreve davet ediyor, toplumun bu yöndeki talebini haklı buluyorum” dedi.
MECLİS’TE AK PARTİ-SAADET GERİLİMİ
AK Parti ile Saadet Partisi milletvekilleri arasında Meclis Genel Kurulu’nda sık sık gerilim yaşanıyor. Saadet Partisi Grup Başkanvekili Bülent Kaya, AK Partililerin Gazze için yürüyüş yapmasını eleştirdi, “İktidar partisine mensup olanların sivil toplum kuruluşları gibi meydanlarda yürüyüş yapması bir izzet değil bir acziyettir. İktidar mensupları icraatlarıyla, yaptırımlarıyla konuşurlar. Eğer onu yapacak gücünüz yoksa terk edin o sıraları, onu yapacak birileri mutlaka gelir” dedi. Kaya’nın bu sözleri üzerine AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, “Hayret bir şey ya! Konuşturmayın şu arkadaşı ya! Terk edecekmişiz… Oyunu al gel! Milletin reyiyle biz buradayız. Millet sana rey vermemiş, CHP’ye rey vermiş zaten” diye tepki gösterdi. Bu sözler üzerine Saadet Partili Kaya, “Bak bakalım… CHP’ye oy vermişmiş! Millî Görüşü bölüp ondan sonra 50 milletvekiliyle grup kur, sonra gel buradan laf at” diye seslendi.
'TAŞLARI ÇATLATAN SABIR'DAN, KAYITSIZLIĞA…
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sakinliği, sabrı, birçok konuda ne düşündüğüne dair iz bulunamayan “poker yüzü” üzerine çok yorum yapılmıştır. Ancak seçim yenilgisi sonrası Kılıçdaroğlu’nun kişisel yapısına dair özellikleri de ayrıca tartışma konusu oldu. CHP Genel Başkanı ile uzun yıllardır çalışan bir milletvekili Kılıçdaroğlu’nun birçok olayda gösterdiği sabrın saygıyla karşılandığını ve kendisinin de “Taşları çatlatan sabır” yorumu yaptığını hatırlatırken, “Ama şimdi bunca eleştiriye, olumsuz duruma karşın hiçbir şey olmamış gibi davranması karşısında artık ‘taşları çatlatan kayıtsızlık’ diyorum” değerlendirmesini yaptı.
AKŞENER YEREL SEÇİM SONRASI BIRAKACAK MI?
İYİ Parti seçim yenilgisinin ardından ittifaktan ayrılıp “Hür ve Müstakil” yeni bir yola çıktığını açıkladı. Yerel seçimlere ülke genelinde kendi adayları ile girme kararı alan İYİ Parti’nin bu tutumu tartışma konusu oldu. İYİ Parti’nin “kazanacak aday” söylemi, masadan kalkması gibi adımlarla seçim sürecine büyük zarar verdiğini anlatan bir CHP’li yöneticiye göre bu tutum nedeniyle İYİ Partililerin yüzde 30’u cumhurbaşkanlığı seçiminde Kılıçdaroğlu’na oy vermedi. CHP’li birçok siyasetçi de İYİ Parti’nin yerel seçim tutumunu “Öfkeyle yapılan yanlış iş” olarak değerlendiriyor. Akşener’i İYİ Parti kulislerinde de eleştiren birçok isim var. Akşener’in yerel seçimlerde yüzde 8'in altında oy alması durumunda istifa etmesinin sürpriz olmayacağını söyleyen bir partiliye göre Akşener sonrasına dair de birçok senaryo konuşulmaya başlandı. Akşener’in bırakması durumunda bazı milletvekillerinin AK Parti’ye, belki birkaç milletvekilinin de CHP’ye gideceği, MHP’den gelenlerin ise partide kalıp kurultayı gerçekleştireceği kaydediliyor. “Peki MHP’ye geçiş olmaz mı” sorusuna ise, “Kurultay sonrası MHP ile bütünleşme trafiği başlar. Katılma değil de birleşme şeklinde bir süreç işler” yorumu yapılıyor.