Duvar Arkası... AK Parti'de Peker sessizliğinin nedeni: Kamera arkası!
AK Parti'de neden 'Peker sessizliği' var? Demirören kredisi iktidara neden sorulamazmış? Kadın vekillerin 'şov' atışması... 6 ayda 300 üye... TRT filminde 'kıyas' gerilimi... Hepsi Duvar Arkası'nda...
AK PARTİ’DE PEKER SESSİZLİĞİNİN NEDENİ
Organize suç örgütü liderliğ suçlamasıyla hakkında yakalama kararı çıkarılan Sedat Peker’in çeşitli ifşalarda bulunduğu videolar siyasetin önemli bir gündem maddesi olurken AK Parti’nin tutumu “sessizlik” oldu. Söz konusu iddialarla ilgili konuşmaya ve tartışmaya “yasak” getirilen partide bu tutum, “Bir çete liderinin sözlerinin peşine mi takılacağız?” denilerek açıklanıyor. Sedat Peker’in söylediklerinin doğru ya da yanlış olup olmadığına dahi bakmadıklarını anlatan bir yönetici, “Hepsi doğru olsa dahi bir çete elebaşının Türkiye’yi götürmek istediği istikametin peşine düşmek ne kadar bu devlete millete fayda getirir? 'Bir kamera bir tripoda yenileceksiniz' diyor. Kamera önünde bir kişi görünebilir ama arkasında birçok kripto FETÖ'cüden, PKK’lıdan derin-paralel yapılara uzanan çok sayıda yapı var. Muhalefet 17-25 Aralık gibi peşine takıldı, '5 benzemez'e bir de Peker eklendi. Konu yargıdadır. Bizim önümüzde çok iş var, işimize bakacağız, bu konuda konuşmayacağız” diyor.
'750 MİLYON DOLAR NEREDE' DİYE SORMAK EKONOMİYE ZARAR VERİRMİŞ
Sedat Peker, Demirören grubunun Ziraat Bankası’ndan bir medya kuruluşunun alımı için kullandığı 750 milyon dolar krediyi ödemediğini iddia etti. Bu iddianın üzerinden bir hafta geçti ancak ne Ziraat Bankası’ndan ne de Demirören grubundan bir açıklama geldi. Bu konuda muhalefetin Meclis’te araştırma komisyonu kurulması önerisi de AK Parti-MHP oylarıyla reddedildi. AK Parti’den bu konuda açıklama yapılması çağrısına parti yöneticileri, “Ekonomiye zarar verir” diyerek tepki gösteriyor. Türkiye’de serbest piyasa ekonomisinin işlediğini, kişisel verileri koruma kanunu ve uluslararası sözleşmelere imza atıldığı hatırlatılarak, “Bankaların kime ne kadar kredi verdiğini nasıl sorar ve bunun açıklanmasını istersiniz. Tüm bankalar denetime tabidir ama bu istenen verileri açıklayamazsınız. Bunu yaparsanız ticari sır, özel hayatın gizliliği ihlal edilerek ekonomiye güveni sarsar, zarar verirsiniz” deniliyor.
KADIN MİLLETVEKİLLERİ ARASINDA 'ŞOV' TARTIŞMASI
Meclis'te kadına yönelik şiddetin sebeplerinin araştırılması için kurulan komisyon sık sık AK Parti ile CHP’li milletvekilleri arasında tartışmalara sahne oluyor. Geçtiğimiz hafta da CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer, konuşmasını yaparken AK Parti Milletvekili Pakize Mutlu Aydemir, “Siz sadece altı boş siyasi söylem içindesiniz, canlı yayın yapıyorsunuz. Sadece işiniz şov” dedi. Taşçıer’in bu sözlere yanıtı, “Yukarıdan talimatla milletvekili olanların şova ihtiyacı var, ben ön seçimle geldim. Onun için hiç bu şovlara ihtiyacım yok” oldu. Taşçıer’in sözlerine sinirlenen Aydemir bu kez, “Ben otuz senelik avukatım kardeşim tamam mı? Buraya tırnağımla geldim ben, tırnaklarımla” diye seslendi. Tansiyon yükselince toplantıya ara verildi.
İSTANBUL 2 NOLU BARO 6 AYDA 300 YENİ ÜYE YAPTI
Avukat sayısı 5 bini geçen illerde 2 bin üye ile yeni baro kurulmasını sağlayan yasa değişikliğinin ardından sadece İstanbul’da bir yeni baro kuruldu. Türkiye Barolar Birliği’nin resmi kayıtlarına göre geçen yıl eylül ayında kurulan İstanbul 2 nolu barosunun 31 Aralık 2020 tarihi itibariyle 2 bin 54 üyesi vardı. Geçtiğimiz hafta İstanbul 2 nolu baronun merkez binası açılışında konuşan Başkan Gönül Yıldız, üye sayısının 2 bin 376’ya yükseldiğini açıkladı. Bu 6 ayda yaklaşık 300 yeni üye anlamına geliyor. İstanbul Barosu’nun yaklaşık 50 bin üyesi olduğu düşünülürse yeni baroya avukatların mesafeli yaklaştığını söylemek yanlış olmaz.