Duvar Arkası... Berat Albayrak AK Parti'yi böldü
Berat Albayrak'ın geri dönüş ihtimali için AK Parti'de farklı görüşler var... Hakkında fezleke düzenlenen vekil sayısı toplantı yeter sayısına ulaşmak üzere... AK Parti için yeni benzetme: Fatih dönemi, Yavuz dönemi... Soylu'ya Kürt erkekleri için teşekkür! 130 önergenin yapamadığın Erdoğan’ın 'evet'i yaptı... Hepsi Duvar Arkası'nda...
BERAT ALBAYRAK AK PARTİ’Yİ BÖLDÜ
Sosyal medya hesabından paylaştığı mesajla görevinden istifa eden eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarıyla yeniden gündemde. Erdoğan ilk olarak 22 Şubat’ta partisinin İzmir kongresinde damadı Albayrak’la ilgili muhalefetin eleştirilerini “kendisine ve ailesine yönelik saldırı” olarak nitelendirdi, enerji ve ekonomideki başarılarını anlatırken 'damatlığını' ise 'talihsizlik' olarak değerlendirdi. Erdoğan partisinin son grup toplantısında da Merkez Bankası rezervleri konusunda hedef olan damadına bir kez daha sahip çıktı, "Kaybolan bir şey yok" ve "Damat kadar taş düşsün başınıza" dedi.
Erdoğan’ın bu açıklamaları AK Parti kongresi yaklaşırken yapması ise kulislerde, “Damada yeniden görev mi verilecek?” sorusuna neden oldu. AK Parti içinde bazı yöneticiler Albayrak’ın Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’ne Enerji Bakanı olarak dönebileceğini ya da parti yönetiminde görev alabileceğini ileri sürerken bazı AK Partililer ise, “Hayır bitti o iş, geri dönüş olmaz” yorumunu yaptı. Kulislere bakılırsa parti yönetimi ve kabinede en az yarı yarıya değişim beklenen kongre sürecinde gözler daha uzun süre Albayrak isminde olacak...
FEZLEKELİ VEKİLLER MECLİS TOPLANTI SAYISINA ULAŞMAK ÜZERE!
Cumhur İttifakı’nı oluşturan AK Parti ve MHP’nin kaldırılmasını istediği milletvekili dokunulmazlığı Meclis’in ana gündemini oluşturmaya devam ediyor. Kayıtlara göre Meclis’te 195 milletvekili hakkında düzenlenmiş bin 347 fezleke var. Meclis Başkanı Mustafa Şentop, fezlekelerin büyük kısmının terörle ilişkili olduğunu söyleyerek, “Bu kadar fezleke ve içeriği çok üzücü” değerlendirmesi yaptı. Muhalefet ise yaptıkları her konuşmanın terörle ilişkilendirilip fezlekeye çevrildiğini söylüyor. Öyle ki fezlekeler arasında Meclis’te düzenlenen basın toplantısında yapılan açıklamaların yer aldığına dikkat çekiliyor. Milletvekillerine “terörist” yaklaşımına tepki gösteren bazı milletvekilleri “Bu tabloya bakarsak Meclis’te 195 terörist var. Meclis’in toplantı yeter sayısı 201. Demek ki 5 milletvekili hakkında daha fezleke düzenlense fezlekeli milletvekilleri Meclis’i toplayabilir, 151 milletvekili ile karar alınabilir. Yine 195 milletvekili Meclis’te 9 grup oluşturabilir. Hatta bir süre sonra 200 sayısına ulaşılırsa anayasa değişiklik teklifi de verebilir” diyor.
AK PARTİ’DE 19 YIL: FATİH DÖNEMİ, YAVUZ DÖNEMİ…
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2018 seçimleri öncesi AK Parti’nin 16 yıllık iktidarını “çıraklık” ve “kalfalık” olarak ikiye ayırmış, yeni dönemi “büyük ustalık dönemi” olarak ilan ederek seçmenlerden oy istemişti. AK Parti’nin uzun iktidar dönemine dair farklı yorumlar da var. AK Partili bir yöneticiye göre, AK Parti’nin 2002 yılından 2013 yılına kadar olan dönemi Osmanlı padişahlarından Fatih Sultan Mehmet dönemine benzetilerek “Fatih Dönemi” olarak adlandırılıyor. 2013 yılından bugüne kadar olan dönem ise Yavuz Sultan Selim dönemine benzetilerek “Yavuz Dönemi” olarak isimlendiriliyor. “Yavuz Dönemi”nde Osmanlı’nın cihan imparatorluğuna çevrildiği, o dönemin özgürlük ve güvenlik dengesinin simgesi olduğu savunuluyor.
'SOYLU’NUN KÜRT ERKEKLERİN ŞİDDET UYGULAMADIĞINI DÜŞÜNMESİ GÜZEL!'
İçişleri Bakanlığı’nın kadına yönelik şiddetin önüne geçilebilmesi için başlattığı Kadın Acil Destek (KADES) uygulamasının Türkçe’nin yanı sıra Farsça, Arapça, İngilizce, Rusça ve Fransızca hizmet verirken Kürtçe dil seçeneği olmaması tartışma konusu oldu. AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay da, “Bir dilin yok sayılması asgari o dili konuşanların yok sayılmasıdır. Bu ülkenin en kadim unsurunu teşkil eden bir halkı yok saymanın ise hiçbir izahı olamaz. Umarım KADES uygulamasındaki eksiklik en kısa sürede giderilerek Kürtçe de kardeş diller arasındaki yerini alır” dedi. İtirazlara, eleştirilere İçişleri Bakanlığı’ndan bir yanıt gelmezken Meclis kulislerinde ironik değerlendirmeler yapıldı. Bir siyasetçi “Aslında İçişleri Bakanı'na teşekkür etmek lazım. Kürt erkeklerin şiddet uygulamayacağını düşünmesi çok güzel. Kürtlerin şiddet yanlısı olmayacağını en iyi o biliyor ki Kürtçe seçeneğe ihtiyaç duymamış!” dedi. Bu arada İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bu konudaki soruları yanıtsız bırakırken, “Sabırlı olun” demekle yetindi. Soylu’nun sözleri uygulamaya “Kürtçe” de eklenebilir yorumlarına neden oldu.