Duvar Arkası... DEM kararında İmamoğlu etkisi / Yeniden Refah'ın İstanbul iddiası
DEM anketinde İmamoğlu... Yeniden Refah iddiası... İktidarın Atalay yorumu... DSP'den TRT'ye 'birahane' çağrısı... Soyer'in mazereti yokmuş! Meclis'te geç mesaiye tepki... Hepsi Duvar Arkası'nda...
DEM PARTİ’NİN İSTANBUL KARARINDA İMAMOĞLU ETKİSİ
CHP ile DEM Parti arasında bir süredir devam eden yerel seçim iş birliği görüşmelerinde uzlaşma sağlanamadı. DEM Parti 31 Mart seçimlerinde İstanbul’da aday çıkarma kararı aldı. Edinilen bilgiye göre, DEM Parti’nin kararında CHP ile yapılan müzakerelerde taleplerin karşılıksız kalması bir yana en çok parti tabanının “adayımızı çıkaralım” tutumu etkili oldu. Yakın zamanda Rawest Araştırma’nın “DEM Parti aday çıkarmalı mı?” sorusuna yüzde 70 “çıkarmalı” yanıtı ile dikkat çeken anket sonucunu hatırlatanlar, “Bu sonucu CHP de iyi okumalı. 5 yılın ardından aslında bu anketin tersinin olması beklenirdi. Ama görünen o ki, CHP belediyeleri önceki seçimde oy aldıkları DEM Parti seçmeninin hayatlarına dokunamamış, geçen 5 yılda olumlu anlamda bir algı oluşturamamış. İzmir, Mersin’de bu bir ölçüde vardı ama İstanbul’da Kürt seçmen 'İmamoğlu’ndan memnunuz, devam etmeli' demiyor” dedi.
YENİDEN REFAH’IN SÜRPRİZ YAPABİLECEĞİ İLLER
Yeniden Refah Partisi yerel seçim kararını verdi, İstanbul, Ankara ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde kendi adayları ile yarışacak. Yeniden Refah Partisi’nin aldığı karar daha çok İstanbul seçimi üzerinden değerlendirildi, bu kararın İstanbul yarışına nasıl etki edeceği konuşuldu, konuşulacak. Yeniden Refah Partili yöneticiler ise daha da iddialı. İstanbul’daki oy oranlarının yüzde 7 olduğunu ve seçimin sonucunu belirleme potansiyeli taşıdığını söyleyen parti yöneticilerine göre ülke genelinde de yüzde 5’i bulan oy oranı ile birçok kentte dikkat çekici sonuçlar alınacak. Partililer, “Büyükşehirler arasında Bursa, Balıkesir ve Urfa’yı, iller arasında Bingöl, Yozgat ve Elazığ’ı özel olarak takip edin” diyor.
CAN ATALAY 'ÇIKMAZ'I
Cezaevinde bulunan TİP Hatay Milletvekili Can Atalay geçtiğimiz hafta siyasetin ana gündem maddesiydi. Anayasa Mahkemesi’nin iki kez verdiği “hak ihlali” kararı Yargıtay’dan dönen Atalay’ın milletvekilliği de düşürüldü. Meclis’te bir dizi tartışmaya yol açan düşürme kararının ardından Atalay için yeniden Anayasa Mahkemesi’ne başvuruldu. İktidar cephesinden hukukçular ise hakkındaki kesinleşmiş hüküm nedeniyle milletvekilliğinin düşmesi durumunda Anayasa Mahkemesi’ne iptal başvurusu yapılmasının herhangi bir sonuç üretmeyeceği görüşünde. Bununla ilgili eski HDP Milletvekili Leyla Güven kararına dikkat çekiliyor. İktidar mensuplarına göre Can Atalay’ın yargı sürecinde yeni bir gelişmenin olmasının ise tek bir yolu var. O da "yeni bir delil ya da şekli değiştirecek yeni bir ifadenin ortaya çıkması sonucu yargılamanın yenilenmesi" olur deniliyor.
DSP LİDERİNDEN TRT’YE 'GENÇLERİ BİRAHANELERDEN UZAK TUTMAK İÇİN ŞİFRESİZ YAYIN' ÇAĞRISI
TRT; UEFA Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Avrupa Konferans Ligi maçlarının 3 sezon boyunca tek yayıncısı oldu. DSP Genel Başkanı Önder Aksakal Meclis’te yaptığı konuşmada, TRT’yi kutladı, “Türkiye'nin kamu yayıncısı olma misyonuyla futbol heyecanını ülkemizin her köşesine yayacak olması açısından bizler için önemli bir çalışmadır” dedi. “Özellikle okul çağlarındaki çocukların meraklı oldukları branşlardaki maçları izlemek üzere kahvehane, birahane gibi yerlere gitme mecburiyetini ortadan kaldırmak için” TRT Genel Müdürüne çağrıda bulunan Aksakal, “Türk takımlarının sadece yabancı takımlarla olan müsabakalarını değil, Süper Lig dâhil tüm liglerdeki maçların şifresiz ve canlı olarak yayınlanması geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi olumsuz şartların bulunduğu ortamlardan uzak tutmamızı sağlayacaktır” dedi.